PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Kaliszewski

Jerzy Kaliszewski
URODZONY: 08 czerwiec 1912, Warszawa
ZMARŁ: 31 maj 1990 w wieku 77 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (6)
1980
Polonia Restituta
Woodrow Wilson
1980
Powstanie listopadowe. 1830-1831
generał Karol Kniaziewicz
1978
Zaległy urlop
dyrektor zjednoczenia
1977
Pasja
ojciec Dembowskiego
1971
Bolesław Śmiały
Stanisław ze Szczepanowa
1949
Miasto nieujarzmione
oficer SS
 INNE (1)
1948
Osada nad Nysą
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll