PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jan Czerwiński

Jan Czerwiński
URODZONY: 11 maj 1928, Łódź
ZMARŁ: 15 listopad 2004 w wieku 76 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (46)
1989
Nocny gość
Dźwięk
1982
Pensja pani Latter
Dźwięk
1981
Ryś
Dźwięk
1980
Pałac
Dźwięk
1980
Mistrz sceny
Dźwięk
1979
Lekcja martwego języka
Dźwięk
1978
Sto koni do stu brzegów
Dźwięk
1975
Dzieje grzechu
Dźwięk
1975
Noce i dnie
Dźwięk
1973
Górale, górale, góralska muzyka
Dźwięk
1972
Szklana kula
Dźwięk
1971
Skorpion, panna i łucznik
Dźwięk
1971
Bicie serca
Dźwięk
1970
Epilog norymberski
Dźwięk
1970
A najmilsze jest Mazowsze
Dźwięk
1970
Piano forte
Dźwięk
1970
Hydrozagadka
Dźwięk
1970
Draka
Dźwięk
1969
Jak powstali Skaldowie
Dźwięk
1969
Paragon gola
Dźwięk
1969
Na przykład Nowy Sącz
Opracowanie dźwięku
1968
Samotność we dwoje
Dźwięk
1968
Salome
Dźwięk
1967
Ręce do góry
Dźwięk
1967
Westerplatte
Dźwięk
1967
Twarzą w twarz
Dźwięk
1966
Sublokator
Dźwięk
1964
Echo
Dźwięk
1964
Rysopis
Dźwięk
1964
Życie raz jeszcze
Dźwięk
1963
Między brzegami
Dźwięk
1963
Żona dla Australijczyka
Dźwięk
1962
Dom bez okien
Dźwięk
1962
Głos z tamtego świata
Dźwięk
1961
Dziś w nocy umrze miasto
Dźwięk
1961
Świadectwo urodzenia
Dźwięk
1961
Zuzanna i chłopcy
Dźwięk
1961
Kropla krwi
Dźwięk
1960
Marysia i krasnoludki
Dźwięk
1959
Inspekcja pana Anatola
Dźwięk
1959
Miejsce na ziemi
Dźwięk
1959
Pan Anatol szuka miliona
Dźwięk
1958
Ostatni strzał
Dźwięk
1958
Pigułki dla Aurelii
Dźwięk
1957
Kapelusz pana Anatola
Dźwięk
1956
Nikodem Dyzma
Dźwięk
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll