PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Michał Pawlicki

Michał Pawlicki
URODZONY: 29 wrzesień 1932, Warszawa
ZMARŁ: 29 wrzesień 2000 w wieku 68 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (29)
2001
Weiser
Dziadek Dawida
2000
Bajland
Jakubek
1998
Ognisty jeździec
księgarz
1998
Łóżko Wierszynina (TV)
"Czebutykin"
1997
Księga wielkich życzeń
właściciel albumu
1995
Wielki tydzień
ojciec Ireny
1995
Szabla od komendanta
św. Piotr
1994
Cudowne miejsce
Andryszek
1994
Szczur
senator
1992
Kiedy rozum śpi
1991
Ferdydurke
1989
Czarny wąwóz
von Rozinsky
1989
Konsul
wojewoda
1988
Rzeczpospolitej dni pierwsze
hrabia H. Kessler
1988
Alchemik
von Lotz
1988
Chichot Pana Boga
profesor Ernest Klatt
1987
Wielki wóz
kapitan Szpotański
1986
Nad Niemnem
Anzelm Bohatyrowicz
1985
Labirynt
wykładowca
1984
Vabank II, czyli riposta
prezes Franciszek Żwirski
1979
Zmory
katecheta
1977
Zakręt
Jan
1977
Sprawa Gorgonowej
prokurator Szypuła
1976
Czerwone ciernie
Sznajder
1975
Zaklęte rewiry
Albin
1972
Teraz i w każdą godzinę
Wiktor, dyrektor Pogotowia Lotnictwa Sanitarnego
1971
Bolesław Śmiały
brat Bolesława
1967
Pavoncello (TV)
Sekretarz poselstwa
1962
Spóźnieni przechodnie
Roger (nowela IV)
 INNE (1)
1978
Wielość rzeczywistości Leona Chwistka
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll