PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wiktor Sadecki

Wiktor Sadecki
URODZONY: 23 październik 1923, Kraków
ZMARŁ: 19 wrzesień 1987 w wieku 63 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (15)
1990
Jan Kiliński
1988
Skrzypce Rotszylda
Mosze
1985
Powrót po śmierć
redaktor IKC
1983
Wielki statysta
Hugo Kołłątaj
1983
Lata dwudzieste... lata trzydzieste
1980
Pałac
biskup
1980
W biały dzień
świadek na procesie "Koraba"
1979
Zmory
dyrektor szkoły
1977
Wodzirej
Lasota
1976
Próba ciśnienia
ojciec Andrzeja
1974
Janosik
harnaś Jakubek
1973
Sędziowie (TV)
Samuel
1972
Kopernik
Wojciech z Brudzewa
1972
Diabeł
Herz
1957
Zagubione uczucia
Józef Kowalski
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll