PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Henryk Hunko

Henryk Hunko
URODZONY: 25 czerwiec 1924, Warszawa
ZMARŁ: 12 lipiec 1985 w wieku 61 lat, Wrocław
Filmografia
 AKTOR (40)
1984
Kukułka w ciemnym lesie
1982
Wyjście awaryjne
ksiądz, opiekun grupy seminarzystów; nie występuje w czołówce
1981
Kobieta samotna (TV)
Mężczyzna na zebraniu w szkole
1978
Płomienie
wuj
1977
Pasja
chłop gwałcący Magdalenę
1976
Czy jest tu panna na wydaniu
wuj Marian
1975
Dzieje grzechu
Batasiński, wspólnik Pochronia
1975
Strach
mężczyzna śpiący w hotelu robotniczym
1975
Partita na instrument drewniany
woźnica Kosma
1975
Opadły liście z drzew
konfident Ulke
1974
Historia pewnej miłości
Henryk Hunko
1974
Pełnia nad głowami
kościelny
1974
Jej portret
dyrektor
1974
Złoto
szabrownik
1974
Pójdziesz ponad sadem
Złociak
1974
Cień tamtej wiosny
1973
Śledztwo
członek rodziny zmarłego
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
koleś zaczepiający hipisa (nowela "Odmieniec")
1972
Z tamtej strony tęczy
sąsiad Teresy
1972
Fortuna (TV)
Zajączkowski
1972
Palec Boży
Zdun
1971
Meta
Władysław Trzeciak "Trzy czwarte", mąż Ireny
1971
Obcy w lesie (TV)
Piela
1971
Trąd
Kunz
1971
Przez dziewięć mostów
brat matki
1971
Diament radży
policjant udający kelnera
1970
Cicha noc, święta noc
żandarm
1970
Kaszebe
karczmarz
1970
Południk Zero
Antoś
1969
Dzień oczyszczenia
żołnierz niemiecki na strychu
1969
Monidło (TV)
Władysław Kamiński
1968
Lalka
reporter w sklepie Wokulskiego
1967
Skok
magazynier Kulik
1965
Niekochana
Olbrzymek, pracownik w biurze inżyniera Śliwy
1965
Lenin w Polsce
strażnik w nowotarskim więzieniu
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
chłop w służbie św. Inkwizycji
1960
Decyzja
pacjent; nie występuje w napisach
1960
Historia współczesna
milicjant Niedziela
1959
Lotna
ułan
1956
Cień
NSZ-owiec "Batory"
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll