PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Józef Pieracki

Józef Pieracki
URODZONY: 10 wrzesień 1909, Grębów
ZMARŁ: 05 sierpień 1988 w wieku 78 lat, Wrocław (Polska)
Filmografia
 AKTOR (49)
1988
Król Komputerów
Albert Einstein
1985
Na wolność
dziadek Witka
1985
Mrzonka (TV)
Doktor Weinstein vel Walicki
1985
Strzały o świcie
drukarz Józef
1985
C.K. Dezerterzy
Konduktor
1984
Zabicie ciotki
ksiądz
1984
Ceremonia pogrzebowa
wuj Ksawery
1983
Czyliż nie ma dla Polski ratunku-Stanisław Staszic
brak danych
1982
Punkty za pochodzenie
pan Henryk, stary profesor
1982
Przeklęta Ziemia
organista
1980
Polonia Restituta
Georges Clemanceau
1980
Rodzina Leśniewskich
Arkadiusz
1979
Porwanie Savoi
nauczyciel Janka
1979
Prom do Szwecji
kościelny
1978
Romans Teresy Hennert
Seweryn Nutka, ojciec Teresy
1977
Palace Hotel
starzec
1976
Zofia
profesor ASP
1976
Latarnik
latarnik Józef Skawiński
1975
Partita na instrument drewniany
ksiądz
1975
Obrazki z życia
Sędzia (nowela "Spór")
1974
Strzał
ksiądz
1974
Wiosna panie sierżancie
ksiądz
1973
Padalce
proboszcz
1973
Żółw
prezes
1970
Kto wierzy w bociany?
sędzia
1970
Kto wierzy w bociany
1969
Polowanie na muchy
ojciec Hanki
1968
Wniebowstąpienie
mężczyzna kieruwjący ewakuacją lwowskiego konserwatorium
1968
Lalka
doktor Szuman
1968
Hrabina Cosel
hrabia von Walsdorff
1966
Przedświąteczny wieczór
milicjant
1966
Bumerang
ojciec Wandy
1965
Jutro Meksyk
1965
Przyjaciel
Harden
1964
Późne popołudnie
Wiślak
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
adwokat rodziny Soarezów
1963
Pamiętnik Pani Hanki
płk. Kolczyński
1963
Dwa żebra Adama
Towarzysz z województwa
1963
Liczę na wasze grzechy
portier w hotelu
1963
Kryptonim Nektar
pasażer oddający walizkę do przechowalni
1961
Droga na zachód
naczelnik stacji
1961
Ludzie z pociągu
inwalida
1961
Dziś w nocy umrze miasto
mężczyzna
1960
Decyzja
adwokat
1960
Ostrożnie Yeti
2 role: barman w "Maglu 2 kat."; Miszorek, urzędnik Departamentu Spraw Tajemniczych; nie występuje w napisach
1958
Pożegnania
profesor Michniewicz
1957
Pętla
Sprzedawca kwiatów w kwiaciarni
1957
Zagubione uczucia
kierownik szkoły
1957
Spotkania
oficer (nowela IV)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll