PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Jan Riesser
URODZONY: 12 październik 1925
ZMARŁ: 12 lipiec 1986 w wieku 60 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (57)
1978
Polskie porty morskie
Reżyser
1977
Drugi suchy dok Stoczni im. Komuny Paryskiej w Gdyni
Reżyser
1977
Polskie stocznie remontowe
Reżyser
1977
Bhp przy przeładunku i składowaniu wyrobów hutniczych
Reżyser
1977
Gdańskie zakłady rafineryjne 1975-1977
Reżyser
1977
Bhp przy przeładunku i składowaniu drobnicy
Reżyser
1976
Połowy ryb na morzu
Reżyser
1976
Niektóre zagadnienia BHP przy wyposażeniu małych statków
Reżyser
1976
Dok pływający 55.000 ton
Reżyser
1976
Wizytówka portów polskich
Reżyser
1976
Polski na morzu dzień dzisiejszy
Reżyser
1976
Możliwości wypoczynku
Reżyser
1976
BHP w procesie budowy dużych statków
Reżyser
1976
Port północny 1975
Reżyser
1976
Polska na morzu 1919-1939
Reżyser
1976
Dzieje Gdańska w monetach i medalach
Reżyser
1975
Zwyczajny śnieg
Reżyser
1975
Ballady mórz i oceanów
Reżyser
1975
Środowisko pracy - Stocznia
Reżyser
1975
Jak powstaje halny wiatr w zimie
Reżyser
1974
Wielki dzień
Reżyser
1973
Geografia i przyroda Bałtyku
Reżyser
1973
Gospodarka Morza Bałtyckiego
Reżyser
1972
Basen Morza Bałtyckiego
Reżyser
1972
Flora i fauna Bałtyku
Reżyser
1971
Nad Łyną i Pasłęką
Reżyser
1971
Architektura okrętu
Reżyser
1970
Jeziora w Polsce
Reżyser
1970
Zima w Polsce
Reżyser
1969
Piaski i żwiry w Polsce
Reżyser
1969
Przykład "Dalmor"
Reżyser
1969
Piaski w Polsce i ich wykorzystanie
Reżyser
1968
Trójka gigantów
Reżyser
1968
Odwiedzajcie Gdańsk
Reżyser
1967
Sofia
Reżyser
1966
Mierzeje
Reżyser
1965
Włókna chemiczne
Reżyser
1965
W przemysłowej Łodzi
Reżyser
1964
W lesie
Reżyser
1964
Zjawiska krasowe
Reżyser
1963
Szopka zakopiańska
Reżyser
1962
Praca elektrociepłowni
Reżyser
1962
Śladami byrcynowych wspominków
Reżyser
1961
W zakładach naszego przemysłu precyzyjnego
Reżyser
1960
Dwie kuźnie
Reżyser
1960
Sztokholm
Reżyser
1960
W fabryce zapałek
Reżyser
1960
Tatrzańska jesień
Reżyser
1960
Paczków i okolice
Reżyser
1959
Planetarium śląskie
Reżyser
1959
Działalność mrozu
Reżyser
1959
Zima w Tatrach
Reżyser
1959
Nizina Szczecińska
Reżyser
1959
Pojezierze Pomorskie
Reżyser
1959
Nasz układ planetarny
Reżyser
1957
Grotołazy
Reżyser
1954
Błękitny Krzyż
I Asystent reżysera, II Reżyser
 SCENARIUSZ (50)
1978
Polskie porty morskie
Scenariusz
1977
Gdańskie zakłady rafineryjne 1975-1977
Scenariusz
1977
Bhp przy przeładunku i składowaniu drobnicy
Scenariusz
1977
Drugi suchy dok Stoczni im. Komuny Paryskiej w Gdyni
Scenariusz
1977
Polskie stocznie remontowe
Scenariusz
1977
Bhp przy przeładunku i składowaniu wyrobów hutniczych
Scenariusz
1976
Port północny 1975
Scenariusz
1976
Niektóre zagadnienia BHP przy wyposażeniu małych statków
Scenariusz
1976
Dok pływający 55.000 ton
Scenariusz
1976
Połowy ryb na morzu
Scenariusz
1976
Możliwości wypoczynku
Scenariusz
1976
BHP w procesie budowy dużych statków
Scenariusz
1976
Wizytówka portów polskich
Scenariusz
1976
Polski na morzu dzień dzisiejszy
Scenariusz
1976
Dzieje Gdańska w monetach i medalach
Scenariusz
1975
Praca naszych portów morskich
Scenariusz
1975
Zwyczajny śnieg
Scenariusz
1975
Jak powstaje halny wiatr w zimie
Scenariusz
1975
Środowisko pracy - Stocznia
Scenariusz
1975
Ballady mórz i oceanów
Scenariusz
1974
Wielki dzień
Scenariusz
1973
Gospodarka Morza Bałtyckiego
Scenariusz
1973
Geografia i przyroda Bałtyku
Scenariusz
1972
Basen Morza Bałtyckiego
Scenariusz
1972
Flora i fauna Bałtyku
Scenariusz
1971
Architektura okrętu
Scenariusz
1971
Nad Łyną i Pasłęką
Scenariusz
1970
Zima w Polsce
Scenariusz
1970
Jeziora w Polsce
Scenariusz
1969
Przykład "Dalmor"
Scenariusz
1969
Piaski i żwiry w Polsce
Scenariusz
1968
Odwiedzajcie Gdańsk
Scenariusz
1968
Trójka gigantów
Scenariusz
1967
Sofia
Scenariusz
1966
Mierzeje
Scenariusz
1965
Włókna chemiczne
Scenariusz
1964
Zjawiska krasowe
Scenariusz
1963
Szopka zakopiańska
Scenariusz
1962
Śladami byrcynowych wspominków
Scenariusz
1962
Praca elektrociepłowni
Scenariusz
1960
W fabryce zapałek
Scenariusz
1960
Paczków i okolice
Scenariusz
1960
Dwie kuźnie
Scenariusz
1959
Planetarium śląskie
Scenariusz
1959
Działalność mrozu
Scenariusz
1959
Zima w Tatrach
Scenariusz
1959
Nizina Szczecińska
Scenariusz
1959
Pojezierze Pomorskie
Scenariusz
1959
Nasz układ planetarny
Scenariusz
1957
Grotołazy
Scenariusz
 INNE (1)
1968
Trójka gigantów
Komentarz
 MONTAŻ (1)
1976
Polska na morzu 1919-1939
Montaż
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll