PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Maria Wiłun

Maria Wiłun
URODZONA: 15 wrzesień 1943, Grójec
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (47)
2006
Szatan z siódmej klasy
Kostiumy
2005
Iwan the Terrible
Kostiumy
2002
Cudzoziemiec
Kostiumy
2000
Syzyfowe prace
Kostiumy
1995
Pokuszenie
Kostiumy
1995
Doktor Semmelweis
Kostiumy
1995
Pułkownik Kwiatkowski
Kostiumy
1995
Nic śmiesznego
Kostiumy
1994
Zawrócony
Kostiumy
1993
Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza
Kostiumy
1993
Magneto (TV)
Kostiumy
1993
Goodbye Rockefeller
Kostiumy
1992
1968 - Szczęśliwego Nowego Roku
Kostiumy
1992
Wielka wsypa
Kostiumy
1992
Enak
Kostiumy
1991
Ferdydurke
Współpraca scenograficzna
1991
Skarga
Kostiumy
1990
Superwizja
Kostiumy
1989
Nocny gość
Kostiumy
1988
Warszawskie gołębie
Kostiumy
1988
Alchemik
Kostiumy
1987
Anioł w szafie
Kostiumy
1985
Kobieta w kapeluszu
Kostiumy
1985
…Jestem przeciw
Kostiumy
1985
Kronika wypadków miłosnych
Kostiumy
1985
Diabeł (TV)
Kostiumy
1984
Przeklęte oko proroka
Kostiumy
1983
Niedzielne igraszki
Kostiumy
1983
Wir
Kostiumy
1982
Pensja pani Latter
Kostiumy
1982
Oko proroka
Kostiumy
1981
Wierne blizny
Kostiumy
1981
Ryś
Kostiumy
1979
Lekcja martwego języka
Kostiumy
1979
Elegia
Kostiumy
1978
Bestia
Kostiumy
1976
Klara i Angelika
Kostiumy
1976
Ptaki, ptakom...
Kostiumy
1975
W te dni przedwiosenne
Kostiumy
1975
W domu
Kostiumy
1975
Czerwone i białe
Kostiumy
1974
Gra
Kostiumy
1974
Uszczelka
Kostiumy
1974
Gąszcz
Kostiumy
1974
Broda
Kostiumy
1974
Dwoje bliskich obcych ludzi
Kostiumy
1973
Na niebie i na ziemi
Kostiumy
 AKTORKA (1)
1982
Oko proroka
Opis
Absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Pracę zawodową zaczynała na początku lat 70. w Wytwórni Filmów Fabularnych w Łodzi. Potem przeniosła się do PRF "Zespołów Filmowych". Jest autorką kostiumów do kilkudziesięciu filmów i seriali telewizyjnych (m.in. "Misja", "Szatan z siódmej klasy", "Kuchnia polska", "Żegnaj Rockefeller", "40-latek. 20 lat później", "Komediantka"). Nominowana do Orła - Polskiej Nagrody Filmowej za kostiumy do "Syzyfowych prac".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll