PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jan Prochyra

Jan Prochyra
URODZONY: 02 grudzień 1948, Kraków
ZMARŁ: 20 maj 2015 w wieku 66 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (28)
2014
Paddington
Pastuzo (polski dubbing)
2014
Obywatel
Reżyser
2011
Kubuś i przyjaciele
Kłapouchy, polski dubbing (głos)
2006
Co słonko widziało
Dziadek Seby
2005
Kubuś i Hefalumpy
Kłapouchy, polski dubbing (głos)
2003
Stara baśń. Kiedy słońce było bogiem
Mirsz
2003
Księga Dżungli 2
Baloo, polski dubbing (głos)
2001
Córa marnotrawna
"Kluskowy"
1999
Przygody dobrego Wojaka Szwejka
Jan Prochyra
1996
Miki Mol i Straszne Płaszczydło
(głos)
1995
Prowokator
lekarz więzienny
1994
Anioł śmierci
Zelepukhin
1994
Panna z mokrą głową
złodziej w dworku Borowskich
1992
Cynga
1991
Hook
Smee (polski dubbing)
1990
Korczak
Gancwajch
1989
Stan strachu
major SB przesłuchujący Małeckiego
1986
Kurs na lewo
urzędnik "na zwolnieniu"
1986
Nad Niemnem
Bolesław Kirło
1985
Problemat profesora Czelawy (TV)
1985
Lubię nietoperze
Grześ Peruka
1984
Fetysz
Winicjusz Rudy
1984
Jak się pozbyć czarnego kota
Kalinsky, myśliwy z Ameryki
1983
Złe dobrego początki...
Potrawa
1981
Przypadki Piotra S.
1979
Zmory
Raciaty
1978
Gra o wszystko
działacz ważnego klubu piłkarskiego
1977
Przygody Kubusia Puchatka
Kłapouchy (polski dubbing)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll