PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zbigniew Stanisław Kuźmiński

Zbigniew Stanisław Kuźmiński
URODZONY: 04 listopad 1921, Bydgoszcz
ZMARŁ: 12 marzec 2005 w wieku 83 lat, Gdańsk (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (29)
1988
Desperacja
Reżyser
1987
Między ustami a brzegiem pucharu
Reżyser
1986
Republika nadziei
Reżyser
1986
Nad Niemnem
Reżyser
1983
Co dzień bliżej nieba
Reżyser
1981
Okolice Spokojnego Morza
Reżyser
1980
Krab i Joanna
Reżyser
1978
Sto koni do stu brzegów
Reżyser
1978
Stanisław Zagajewski - ars mea, lux mea
Współpraca
1977
Kapitan z "Oriona''
Reżyser
1977
Struny
Reżyser
1976
Krótkie życie
Reżyser
1971
Agent nr 1
Reżyser
1970
Raj na ziemi
Reżyser
1968
Bariery dźwięku (TV)
Reżyser
1967
Zwariowana noc
Reżyser
1966
Zejście do piekła
Reżyser
1964
Banda
Reżyser
1963
Mój drugi ożenek
Reżyser
1962
Drugi brzeg
Reżyser
1961
Warmia
Reżyser
1961
Milczące ślady
Reżyser
1960
Kolorowe pończochy
I Asystent reżysera, II Reżyser
1960
Krzyżacy
I Asystent reżysera, II Reżyser
1959
Z Ziemi Opolskiej
Reżyser
1954
Opowieść o ziemi odrodzonej
Reżyser
1951
Ostrzegamy, trucizna!
Reżyser
1950
Walczymy z pożarami
Reżyser
1948
Powrót
Asystent reżysera
 SCENARIUSZ (11)
1988
Desperacja
Scenariusz
1986
Republika nadziei
Scenariusz
1981
Okolice Spokojnego Morza
Scenariusz
1980
Krab i Joanna
Na podstawie
1978
Sto koni do stu brzegów
Scenariusz
1970
Raj na ziemi
Na podstawie
1963
Mój drugi ożenek
Na podstawie
1962
Drugi brzeg
Na podstawie
1954
Opowieść o ziemi odrodzonej
Scenariusz
1951
Za waszym przykładem (ratownicy zdrowia)
Scenariusz
1950
Walczymy z pożarami
Scenariusz
 INNE (1)
1959
Z Ziemi Opolskiej
Komentarz
 AKTOR (1)
1980
Krab i Joanna
lekarz pokładowy; nie występuje w czołówce
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll