PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Adam Pawlikowski

Adam Pawlikowski
URODZONY: 21 listopad 1925, Warszawa
ZMARŁ: 17 styczeń 1976 w wieku 50 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 AKTOR (28)
1974
Izkustvenata patica
Boliński
1971
Dzięcioł
złodziej w supersamie i na prywatce
1970
Album polski
NSZ-owiec
1968
Wszystko na sprzedaż
mężczyzna przy barze w "Kamieniołomach"
1966
Gdzie jest trzeci król
Didot
1966
Kochajmy syrenki
Nurkiewicz
1965
Sam pośród miasta
barman
1964
Życie raz jeszcze
Dowódca oddziału NSZ zatrzymującego pociąg)
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
Don Pedro Uzeda, kabalista
1963
Ranny w lesie
1963
Daleka jest droga
rotmistrz
1963
Zbrodniarz i panna
Zawadzki
1963
Pamiętnik Pani Hanki
Lutek Wybranowski
1962
Mój stary
mąż właścicielki suczki Miki
1962
Wizyta
1961
Rozstanie
żbik
1961
Zuzanna i chłopcy
1961
Złoto
inżynier
1961
Droga na zachód
porucznik
1961
Drugi człowiek
znajomy Krystyny
1960
Historia współczesna
Biesiada
1960
Do widzenia, do jutra
Widz w teatrze "Tik Tak"
1959
Biały niedźwiedź
von Hennenberg
1959
Lotna
porucznik
1959
Zezowate szczęście
podchorąży Osewski
1959
Wspólny pokój
Zygmunt Stukonis
1958
Popiół i diament
Andrzej
1956
Kanał
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll