PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisława Wysocka

Stanisława Wysocka
URODZONA: 07 maj 1877, Warszawa
ZMARŁA: 17 styczeń 1941 w wieku 63 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (14)
1939
Czarne diamenty
matka Nawrota
1939
Włóczęgi
baronowa von Dorn
1939
O czym się nie mówi
Romanowa
1938
Druga miłość
babcia Jerzego
1938
Ludzie Wisły
Matyjaska
1938
Wrzos
babka
1938
Kobiety nad przepaścią
Kwaśniewska
1938
Granica
ciotka Elżbiety
1938
Gehenna
stara niania Ksenobia
1937
Dziewczęta z Nowolipek
Mossakowska
1936
Trędowata
księżna Podhorecka
1935
Jaśnie pan szofer
ciotka hrabiego
1929
Mocny człowiek
babka Bieleckiego
1928
Ponad śnieg
Rudowska
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll