PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Henryk Kuźniak
Filmografia
 MUZYKA (130)
2010
Fabryka wódki
Muzyka
2009
Oaza
Muzyka
2009
Dwa Rembrandty w ogrodzie
Muzyka
2009
Oaza
Kompozytor
2009
Dwa Rembrandty w ogrodzie
Kompozytor
2008
Warzywniak 360 ST.
Muzyka
2006
Warzywniak, 360 st.
Muzyka
2004
Dalej
Muzyka
2003
Magiczna gwiazda
Muzyka
2001
Mur
Muzyka
2000
Książka skarg i wniosków
Muzyka
1999
Niebo
Muzyka
1999
Szwedzkie tango
Muzyka
1999
Coś mi zabrano
Muzyka
1999
Na plebanii w Wyszkowie 1920
Muzyka
1998
Stworzyć wiatr
Muzyka
1998
Mówili o nim, że lewituje
Muzyka
1998
Żona przychodzi nocą
Muzyka
1998
Fotografia jest sztuką trudną
Muzyka
1998
Fotografia jest sztuką trudną
Muzyka
1998
Fotografia jest sztuką trudną (fotoamator Michał C.)
Muzyka
1997
Zasłony
Muzyka
1996
Dzień wielkiej ryby
Muzyka
1996
Pierwszy kosmonauta
Muzyka
1995
Horror w wesołych bagniskach
Muzyka
1995
Patrzyłem na Zachód w stronę Polski
Muzyka
1995
Daleko od siebie
Muzyka
1994
Lato miłości
Muzyka
1993
Dwa księżyce
Muzyka
1992
Cynga
Muzyka
1992
Kawalerskie życie na obczyźnie
Muzyka
1992
Nie oglądaj się
Muzyka
1992
Afrykańczycy. Archiwum tłumaczy
Muzyka
1991
Nad rzeką, której nie ma
Muzyka
1991
Nad rzeką której nie ma
Muzyka
1990
Stanisław Ignacy Witkiewicz (1885 - 1939). Dzieło malarskie
Muzyka
1990
Gra w zielone
Muzyka
1989
Kramarz
Muzyka
1989
Ring
Muzyka
1989
Virtuti
Muzyka
1988
Biografia
Muzyka
1988
Łabędzi śpiew
Muzyka
1988
Mecz
Muzyka
1988
Wakacje w mieście
Muzyka
1988
Widzę
Muzyka
1988
Pomiędzy wilki
Muzyka
1987
Rzeczy
Muzyka
1987
Sławna jak Sarajewo
Muzyka
1986
Nikt nie jest winien
Muzyka
1986
Boczny tor
Muzyka
1985
Kantor
Muzyka
1985
Lustro
Muzyka
1985
Klatka
Muzyka
1985
Bariery
Muzyka
1985
Hommage à Beksinski
Muzyka
1984
Vabank II, czyli riposta
Muzyka
1984
Cudze dzieci
Muzyka
1984
Kobieta z prowincji
Muzyka
1984
Ultimatum
Muzyka
1983
Miasto
Muzyka
1983
Fort XIII
Muzyka
1983
Fort 13
Muzyka
1983
Kabaret
Muzyka
1983
Seksmisja
Muzyka
1983
Miasto
Kompozytor
1983
Doznanie
Kompozytor
1983
Manekiny Tadeusza Kantora
Kompozytor
1982
Hasior
Muzyka
1982
Na tropach Bartka
Muzyka
1982
Niech cię odleci mara
Muzyka
1982
Promień
Muzyka
1982
Kołowaty
Muzyka
1982
Historia żołnierza
Muzyka
1981
"Anna" i wampir
Muzyka
1981
Krach operacji „Terror”
Muzyka
1981
Bez tytułu
Muzyka
1981
Errata, czyli sceny pokutne w nowych osiedlach
Muzyka
1981
Vabank
Muzyka
1981
Errata, czyli sceny pokutne w nowych osiedlach
Muzyka
1980
Statysta
Muzyka
1980
We dwoje
Muzyka
1980
Antczakowie
Muzyka
1980
Pruski oficer
Muzyka
1979
Megality
Muzyka
1979
Wizerunek pewnej historycznej gminy u schyłku lata 1979
Muzyka
1978
Borsucza 7
Muzyka
1978
Sekret Enigmy
Muzyka
1978
Drugi dom
Muzyka
1978
Zapowiedź ciszy
Kompozytor
1977
Ciuciubabka
Muzyka
1976
Wiersz
Muzyka
1976
Za ciosem
Muzyka
1976
Zagrożenie
Muzyka
1975
Wystawa
Muzyka
1975
Teatr tamtych lat
Muzyka
1975
W środku lata
Muzyka
1975
Wielka karta Europy
Muzyka
1975
Wrocławskie Gaudeamus
Kompozytor
1975
Cienie czasu
Kompozytor
1974
Podróż w XXX-lecie
Muzyka
1974
Miasto niezwykłe Warszawa
Muzyka
1974
Zapis zbrodni
Muzyka
1974
Wieczne pretensje
Muzyka
1973
Orły umierają w locie
Muzyka
1973
Padalce
Muzyka
1973
Plac Czerwony
Muzyka
1973
Wypracowanie nie na temat
Muzyka
1973
Na pięcie
Muzyka
1973
Gdzieś w łosickim powiecie
Muzyka
1973
Obecność
Kompozytor
1973
Nietolerancja 73
Oprawa muzyczna
1973
Notatnik 14-ty
Oprawa muzyczna
1972
Pięciu z nas
Muzyka
1972
Rzecz o Wiśle
Muzyka
1972
Na wylot
Muzyka
1972
Triumf
Muzyka
1972
Nie płacz
Muzyka
1972
Drogami czasu
Oprawa muzyczna
1971
Głosy
Muzyka
1971
Dzięcioł
Muzyka
1970
Impresje Chopinowskie. Przed ósmym konkursem
Oprawa muzyczna
1968
Plakat przedzjazdowy
Muzyka
1968
Azyl
Muzyka
1968
Starzyki
Oprawa muzyczna
1967
Bardzo starzy oboje
Muzyka
1967
Dokumenty walki 1939-1945
Muzyka
1966
150 lat później
Oprawa muzyczna
1966
Węgiel
Oprawa muzyczna
1964
Zawodnicy
Muzyka
1964
Hobby: X muza
Muzyka
 DŹWIĘK (88)
1989
Poczta lotnicza
Dźwięk
1984
Cudze dzieci
Dźwięk
1974
Komeda
Montażysta dźwięku
1974
Grażyna Bacewicz 1913-1969
Montażysta dźwięku
1973
Tylko dla dorosłych
Dźwięk
1973
Historia niezupełnie prawdziwa o ośmiu siostrach
Montażysta dźwięku
1973
Górale, górale, góralska muzyka
Montażysta dźwięku
1973
Leon Wójcikowski
Montażysta dźwięku
1973
Bolesław Szablewski
Montażysta dźwięku
1973
Bolesław Szabelski
Montażysta dźwięku
1972
Podstawy BHP w kopalni miedzi
Opracowanie dźwięku
1972
Gloria dla nr 16670
Opracowanie dźwięku
1972
Nie płacz
Opracowanie dźwięku
1972
W pełnym słońcu
Opracowanie dźwięku
1972
7896 piszczałek
Opracowanie dźwięku
1972
Rodzinny koncert
Opracowanie dźwięku
1972
Leon Bator gra na organach katedry w Oliwie
Opracowanie dźwięku
1972
Pięciu z nas
Opracowanie dźwięku
1971
Czarne-zielone
Opracowanie dźwięku
1971
...W lutym 1971
Opracowanie dźwięku
1971
O prawdziwe słońce
Opracowanie dźwięku
1971
Losy zamku...losy kraju
Opracowanie dźwięku
1971
Bernard Ładysz
Opracowanie dźwięku
1971
Ojciec Maksymilian Kolbe
Opracowanie dźwięku
1970
Tup...tup...tup...
Opracowanie dźwięku
1970
Oczami przyjaciół
Opracowanie dźwięku
1970
Lekcja
Opracowanie dźwięku
1970
A najmilsze jest Mazowsze
Opracowanie dźwięku
1970
Warszawska opowieść
Opracowanie dźwięku
1970
Próba
Opracowanie dźwięku
1970
Granica zbrodni Arthura Greisera
Montażysta dźwięku
1970
Gry
Montażysta dźwięku
1969
Testament
Opracowanie dźwięku
1969
Sopot 69
Opracowanie dźwięku
1969
Świadectwo urodzenia
Opracowanie dźwięku
1969
Suita Yoruba
Opracowanie dźwięku
1969
Gościniec
Opracowanie dźwięku
1969
Rocznica
Opracowanie dźwięku
1968
Wersal - Poczdam
Dźwięk
1968
O tym nie wolno zapomnieć
Opracowanie dźwięku
1968
Płonący Jordan
Opracowanie dźwięku
1968
Herold
Opracowanie dźwięku
1968
Braterska współpraca
Opracowanie dźwięku
1968
Za naszą i waszą wolność
Opracowanie dźwięku
1968
Orfeusz
Opracowanie dźwięku
1968
Gra Konstanty Kulka
Opracowanie dźwięku
1967
Fantomy
Dźwięk
1967
Sopot 67
Dźwięk
1967
Fantomy
Dźwięk
1967
Samotność
Dźwięk
1967
Maestro
Dźwięk
1967
Pomoc dla Arabów
Opracowanie dźwięku
1967
Pomnik
Opracowanie dźwięku
1967
Piasek i kamień
Opracowanie dźwięku
1967
Chochołowskie pasje
Opracowanie dźwięku
1967
Raz dwa trzy...
Montażysta dźwięku
1966
Wyścig
Dźwięk
1966
Prawo do jezdni
Dźwięk
1966
Godzina teatru
Dźwięk
1966
Muzeum
Dźwięk
1966
Na stadionie
Opracowanie dźwięku
1966
Dokerzy
Opracowanie dźwięku
1966
Anatolia gościnna
Opracowanie dźwięku
1966
Westerplatte
Opracowanie dźwięku
1966
Kandydatki
Opracowanie dźwięku
1966
Wczoraj i dziś miast dolnośląskich
Opracowanie dźwięku
1966
Spotkania z Warszawą
Montażysta dźwięku
1966
Sopot 66
Montażysta dźwięku
1966
Niebo bez słońca
Montażysta dźwięku
1966
Hamlet x 5
Montażysta dźwięku
1965
W Bieszczadach
Opracowanie dźwięku
1964
20 lat później
Dźwięk
1964
Ratownicy
Opracowanie dźwięku
1964
Tylko 10 minut
Montażysta dźwięku
1964
Pani od konfliktów
Montażysta dźwięku
1964
Wieś jak z obrazka
Montażysta dźwięku
1963
Wczoraj i dziś WSM
Montażysta dźwięku
1962
Chicago
Opracowanie dźwięku
1962
Zambrów
Montażysta dźwięku
1962
Suita Polska
Montażysta dźwięku
1962
Kochani kooperanci
Montażysta dźwięku
1962
Zamarła turnia
Montażysta dźwięku
1962
Patria o Muerte
Montażysta dźwięku
1962
Hindukusz
Montażysta dźwięku
1962
Poszukiwacze
Montażysta dźwięku
1961
Postęp techniczny na PKP
Montażysta dźwięku
1961
Ballady z podwórka
Montażysta dźwięku
1960
Nasza woda
Montażysta dźwięku
 PION REŻYSERSKI (8)
1982
Przyczyny narkomanii
Współpraca
1979
Z pradziejów ziem polskich
Reżyser
1971
Bachleda
Współpraca
1966
Siedem dni w Mielniku
Współpraca
1965
Akademia pana Brzechwy
Współpraca
1963
Lodołamacze
Współpraca
1963
400 m/2 Raju
Współpraca
1963
Szkoła
Współpraca
 EFEKTY SPECJALNE (1)
1979
Bezpośrednie połączenie
Twórca charakteru i fizycznej powłoki postaci
 ZDJĘCIA (1)
1979
Z pradziejów ziem polskich
Zdjęcia
 SCENARIUSZ (1)
1979
Z pradziejów ziem polskich
Scenariusz
Opis
Kompozytor, twórca muzyki filmowej i telewizyjnej, muzykolog. W 1959 ukończył muzykologię na Uniwersytecie Warszawskim. Pracował w Wytwórni Filmów Dokumentalnych. Gościnnie wykładał na Europejskiej Akademii Filmowej w Strasburgu oraz na Uniwersytecie Leonarda Da Vinci w Paryżu. Otrzymał odznaczenie zasłużonego dla kultury polskiej (2005) oraz Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski (2011). Autor muzyki do filmów m.in. „Vabank” i „Vabank II czyli riposta”. Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich.
SP
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll