PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Kazimierz Wichniarz

Kazimierz Wichniarz
URODZONY: 18 styczeń 1915, Poznań
ZMARŁ: 26 czerwiec 1995 w wieku 80 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (31)
1988
Skrzypce Rotszylda
felczer
1984
Kobieta z prowincji
Solski
1983
Na odsiecz Wiedniowi
poseł
1983
Złe dobrego początki...
komendant Józef
1978
Proszę słonia
1976
Karino
1975
W domu
Wicek
1974
Uszczelka
Górski
1974
Potop
Jan Onufry Zagłoba
1973
Hubal
ksiądz Ptaszyński
1971
Motodrama
szef sportu automobilowego
1971
Złote koło (TV)
badylarz Jan Butyrak
1970
Prawdzie w oczy
majster Kliś
1966
Małżeństwo z rozsądku
jej ojciec
1963
Godzina pąsowej róży
Kępski
1963
Żona dla Australijczyka
przewodniczący MRN
1962
Wielka, większa i największa
"JaK" (głos)
1961
Dotknięcie nocy
Mikuś
1960
Szatan z siódmej klasy
Ojciec Wandy, Iwo
1958
Wolne miasto
Kunert
1956
Wraki
kucharz Feluś
1956
Nikodem Dyzma
członek świty Waredy
1955
Opowieść atlantycka
sierżant Legii Cudzoziemskiej
1955
Zakochany kundel
polski dubbing (głos)
1954
Ukryty w słońcu
Zbigniew HAza
1954
Uczta Baltazara
Zbigniew Haza
1954
Pokolenie
Werkschutz
1954
Pod gwiazdą frygijską
członek partii
1953
Autobus odjeżdża 6:20
kierownik Musioł
1948
Stalowe serca
Kirschke
1946
Zakazane piosenki
gestapowiec przeprowadzający rewizję u Tokarskich
 INNE (1)
1969
Portret Henryka Sienkiewicza
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll