PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Leon Pietraszkiewicz

Leon Pietraszkiewicz
URODZONY: 20 luty 1907, Warszawa
ZMARŁ: 22 luty 1987 w wieku 80 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (15)
1971
Brylanty Pani Zuzy
pracownik kontrwywiadu
1967
Kontrybucja
"Siwy"
1967
Klub szachistów
prezez związku kupców
1967
Zbrodnia lorda Artura Savile'a
dziekan Chichester, wuj lorda Artura
1967
Przeraźliwe łoże
inspektor policji
1967
Zbrodnia Lorda Artura Savile'a
dziekan Chichester, wuj lorda Artura
1965
Miejsce dla jednego
Antos
1963
Między brzegami
jej ojciec
1962
Wyrok
doktor Żak
1962
Pasażerka
lagerkommandant
1961
Rzeczywistość
Piasecki
1958
Król Maciuś I
minister wojny
1952
Młodość Chopina
Nowosilcow
1946
W chłopskie ręce
chłop
1946
Zakazane piosenki
śpiewak uliczny
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll