PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Maciej Maciejewski

Maciej Maciejewski
URODZONY: 01 październik 1914, Augustów
ZMARŁ: 17 maj 2018 w wieku 103 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (12)
1984
Cień już niedaleko
działacz komitetu zakładowego
1979
Racławice. 1794
Hugo Kołłątaj
1976
Ptaki ptakom
rafał
1976
Ptaki, ptakom...
Rafał
1967
Klub szachistów
burmistrz
1967
Wenus z Ille (TV)
(głos)
1967
Zbrodnia lorda Artura Savile'a
Mansfred, adwokat lady Klementyny
1964
Przerwany lot
nauczyciel
1961
Rzeczywistość
prokurator
1959
Lunatycy
ojciec Romana
1957
Prawdziwy koniec wielkiej wojny
kierownik budowy
1954
Pod gwiazdą frygijską
Władysław Tomczewski
 INNE (1)
1957
Wyspa wielkiej nadziei
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll