PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Danny Elfman
URODZONY: 29 maj 1953
Filmografia
 MUZYKA (65)
2022
Doktor Strange w multiwersum obłędu
Muzyka
2019
Men in Black International
Muzyka
2018
Grinch
Muzyka
2017
Ciemniejsza strona Greya
Muzyka
2017
The Circle. Krąg
Muzyka
2017
Tulipanowa gorączka
Muzyka
2016
Osobliwy dom Pani Peregrine
Muzyka
2016
Alicja po drugiej stronie lustra
Muzyka
2016
Dziewczyna z pociągu
Muzyka
2015
Gęsia skórka
Muzyka
2014
Pan Peabody i Sherman
Muzyka
2014
Pięćdziesiąt twarzy Greya
Muzyka
2013
Oz: Wielki i Potężny
Muzyka
2013
Tajemnica Zielonego Królestwa
Kompozytor
2012
Frankenweenie
Muzyka
2012
Mroczne Cienie
Muzyka
2012
Faceci w czerni 3
Muzyka
2012
Poradnik pozytywnego myślenia
Muzyka
2012
Promised Land
Muzyka
2011
Giganci ze stali
Muzyka
2011
Restless
Kompozytor
2010
Wilkołak
Kompozytor
2010
Alicja w Krainie Czarów
Kompozytor
2010
Dla niej wszystko
Muzyka
2009
Zdobyć Woodstock
Muzyka
2009
Notorious
Muzyka
2009
Terminator: Ocalenie
Kompozytor
2008
Obywatel Milk
Muzyka
2008
Wanted - Ścigani
Kompozytor
2008
Zwykła procedura operacyjna
Muzyka
2008
Hellboy 2: Złota Armia
Kompozytor
2007
Rodzinka Robinsonów
Kompozytor
2007
Królestwo
Kompozytor
2006
Pajęczyna Charlotty
Kompozytor
2006
Życie Oceanów 3D
Kompozytor
2005
Gnijąca panna młoda Tima Burtona
Muzyka
2005
Charlie i fabryka czekolady
Kompozytor
2004
Spider-Man 2
Muzyka
2003
Duża ryba
Muzyka
2003
Hulk
Kompozytor
2002
Czerwony smok
Muzyka
2002
Chicago
Muzyka
2002
Spider-Man
Kompozytor
2002
Faceci w czerni 2
Kompozytor
2001
Mali agenci
Kompozytor
2001
Planeta małp
Muzyka
2000
Dowód życia
Kompozytor
1999
Jeździec bez głowy
Kompozytor
1999
Wszędzie, byle nie tu
Kompozytor
1999
Instynkt
Kompozytor
1997
Buntownik z wyboru
Muzyka
1997
Faceci w czerni
Kompozytor
1996
Marsjanie atakują!
Muzyka
1996
Mission: Impossible
Muzyka
1995
Za wszelką cenę
Kompozytor
1993
Miasteczko Halloween
Muzyka
1992
Powrót Batmana
Kompozytor
1990
Edward Nożycoręki
Kompozytor
1990
Dick Tracy
Muzyka
1990
Człowiek ciemności
Muzyka
1990
Nocne plemię
Muzyka
1989
Batman
Kompozytor
1988
Wigilijny show
Muzyka
1988
Sok z żuka
Muzyka
1986
Powrót do szkoły
Muzyka
 AKTOR (3)
2010
Z wielką mocą: Historia Stana Lee
Danny Elfman
2005
Gnijąca panna młoda Tima Burtona
Bonejangles (głos)
1993
Miasteczko Halloween
Barrel, Jack Skellington - głos śpiewający, (głos)
 PRODUKCJA (1)
1993
Miasteczko Halloween
Producent towarzyszący
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll