PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tadeusz Somogi

Tadeusz Somogi
URODZONY: 01 styczeń 1922, Czerwonogród
ZMARŁ: 12 styczeń 2009 w wieku 87 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (23)
1988
Chichot Pana Boga
1988
Generał Berling
Alfred Lampe
1986
Czas nadziei
kolega Szostaka
1984
Kim jest ten człowiek
1983
Haracz szarego dnia
mężczyzna w schronie przeciwlotniczym; nie występuje w napisach
1983
Na odsiecz Wiedniowi
1981
Bołdyn
Czeczot
1976
Złota kaczka
1974
Janosik
hajduk
1973
Nagrody i odznaczenia
aktor śpiewający rannym żołnierzom w szpitalu
1973
Mianuję obywatela aktorem
(bohater filmu)
1971
Na przełaj
1970
Album polski
NSZ-owiec
1967
Kontrybucja
żandarm przed bankiem
1967
Tortura nadziei (TV)
1966
Don Gabriel
Tadeusz Somogi
1966
Mocne uderzenie
konferansjer
1963
Naganiacz
łącznik
1959
Lotna
ułan
1958
Noc poślubna
adiutant
1957
Kapelusz pana Anatola
sprzedawca kapeluszy w domu handlowym
1955
Warszawska syrena
1949
Miasto nieujarzmione
żołnierz WP
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll