PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Halina Kossobudzka

Halina Kossobudzka
URODZONA: 29 sierpień 1920, Grudziądz
ZMARŁA: 26 lipiec 1994 w wieku 73 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (15)
1986
Czas nadziei
Szostakowa
1984
Godność
Szostakowa, żona
1983
Haracz szarego dnia
ciotka Gonczara
1983
Magiczne ognie
Alina
1975
Dom moich synów (TV)
ciotka Żermena
1975
Teatr tamtych lat
brak danych
1972
Ten okrutny nikczemny chłopak
sędzina
1972
Podróż za jeden uśmiech
uczestniczka wczasów w siodle
1967
Kiedy miłość była zbrodnią
szwagierka Zuzanny
1967
Wenus z Ille (TV)
żona właściciela zajazdu
1966
Marysia i Napoleon
księżna Jabłonowska
1964
Panienka z okienka
Korycka
1964
Obok prawdy
pielęgniarka
1963
Smarkula
kierowniczka salonu mody
1961
Rzeczywistość
Olkucka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll