PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zdzisław Kielanowski

Zdzisław Kielanowski
URODZONY: 14 luty 1910, Lwów
ZMARŁ: 16 styczeń 1980 w wieku 69 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (43)
1980
Lęk przestrzeni
Scenografia
1979
Skradziona kolekcja
Scenografia
1978
Azyl
Scenografia
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
Scenografia
1976
Karino
Scenografia
1976
Powrót
Scenografia
1974
To ja zabiłem
Scenografia
1974
Godzina za godziną
Scenografia
1974
Urodziny Matyldy
Scenografia
1973
Sekret
Scenografia
1973
Sobie król
Scenografia
1972
Jezioro osobliwości
Scenografia
1972
Anatomia Miłości
Scenografia
1972
Z tamtej strony tęczy
Scenografia
1972
Ten okrutny nikczemny chłopak
Scenografia
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
Scenografia
1972
Ogłoszenie matrymonialne
Scenografia
1972
Wyspy szczęśliwe
Scenografia
1971
Pięć i pół bladego Józka
Scenografia
1971
Niedziela Barabasza
Scenografia
1971
5 i 1/2 bladego Józka
Scenografia
1971
Złote koło (TV)
Scenografia
1971
Zmyślone...
Scenografia
1971
Uciec jak najbliżej
Scenografia
1971
Kardiogram
Scenografia
1971
Scenografia
1971
Zaraza
Scenografia
1970
Przygoda Stasia
Scenografia
1969
Ostatni świadek
Scenografia
1967
Stawka większa niż życie
Scenografia
1967
Jowita
Scenografia
1965
Walkower
Scenografia
1965
Lekarstwo na miłość
Scenografia
1965
Wojna domowa
Scenografia
1964
Spotkanie ze szpiegiem
Scenografia
1963
Wiano
Scenografia
1963
Dwa żebra Adama
Scenografia
1962
Troje i las
Scenografia
1962
Gangsterzy i filantropi
Dekorator wnętrz
1961
Zuzanna i chłopcy
Scenografia
1957
Eroica
Scenografia
1956
Zimowy zmierzch
Dekorator wnętrz
1956
Zimowy zmierzch
Kostiumy
 SCENARIUSZ (1)
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
Scenariusz
 ZDJĘCIA (1)
1980
Błękitna strzała
Zdjęcia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll