PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zdzisław Leśniak

Zdzisław Leśniak
URODZONY: 13 grudzień 1930, Borysław
ZMARŁ: 22 wrzesień 2002 w wieku 71 lat, Łódź (Polska)
Filmografia
 AKTOR (25)
1986
Formiści polscy
1977
Wielka podróż Bolka i Lolka
reporter
1976
Lustro
1975
Mniejszy szuka dużego
Bartolomeo, znajomy tatusia
1974
Janosik
włoski kupiec
1974
Koncert
ambasador
1972
Opis obyczajów
magister
1972
Ten okrutny nikczemny chłopak
adwokat
1971
Kareta
lokaj
1971
Milion za Laurę
pielęgniarz
1970
Abel, twój brat
wychowawca
1967
Wycieczka w nieznane
Groszek
1965
Niekochana
Atos
1964
Pierwszy dzień wolności
Anzelm
1964
Nieznany
Tatar
1964
Upał
sekretarz
1963
Smarkula
chuligan w parku
1963
Kryptonim Nektar
Wiktor Fagas "Chaplin", członek szajki
1962
I ty zostaniesz Indianinem
"Paluch", członek bandy
1960
Ostrożnie, Yeti!
gangster
1960
Decyzja
pacjent w szpitalu
1960
Ostrożnie Yeti
gangster
1960
Szklana góra
Kajtek
1957
Prawdziwy koniec wielkiej wojny
pan młody
1956
Kanał
 PION REŻYSERSKI (2)
1974
Koncert
Reżyser
1971
Kareta
Reżyser
 SCENARIUSZ (2)
1974
Koncert
Scenariusz
1971
Kareta
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll