PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bruce Willis

Bruce Willis
URODZONY: 19 marzec 1955, Idar-Oberstein
Filmografia
 AKTOR (57)
2019
Osierocony Brooklyn
Frank Minna
2019
Glass
2018
Życzenie śmierci
Paul Kersey
2016
Jak dogryźć mafii
Steve
2015
Rock the Kasbah
2015
Vice
Julian
2013
G.I. Joe: Odwet
Joe Colton
2013
Red 2
Frank Moses
2013
Szklana pułapka 5
John McClane
2013
Sin City 2: damulka warta grzechu
Hartigan
2012
Zimne światło dnia
Martin
2012
Żądze i pieniądze
Dink Heimowitz
2012
Kochankowie z Księżyca. Moonrise Kingdom
Kapitan Sharp
2012
Niezniszczalni 2
Church
2012
Looper - Pętla czasu
Starszy Joe
2011
Paragraf 44
Mel
2011
Mokra robota
Biggs
2010
Red
Frank Moses
2010
Niezniszczalni
Pan Church
2009
Surogaci
Tom Greer
2008
Co jest grane?
On sam
2007
Szklana pułapka 4.0
John McClane
2007
Ktoś całkiem obcy
Harrison Hill
2006
Alpha Dog
Sonny Truelove
2006
Zabójczy numer
Goodkat
2006
Skok przez płot
R.J. (głos)
2006
16 przecznic
Jack Mosley
2005
Sin City: Miasto grzechu
Hartigan
2005
Osaczony
Jeff Talley
2004
Jak ugryźć 10 milionów 2
Jimmy
2003
Łzy słońca
Porucznik A.K. Waters
2002
Wojna Harta
Pułkownik William A. McNamara
2001
Włamanie na śniadanie
Joseph 'Joe' Blake
2000
Niezniszczalny
David Dunn
2000
Dzieciak
Dorosły Russ Duritz
2000
Jak ugryźć 10 milionów
Jimmy 'The Tulip' Tudeski
1999
Szósty zmysł
Doktor Malcolm Crowe
1999
Tylko miłość
Ben Jordan
1999
Śniadanie mistrzów
Dwayne Hoover
1998
Armageddon
Harry Stamper
1998
Kod Merkury
Art Jeffries
1998
Stan oblężenia
Generał William Devereaux
1997
Szakal
Szakal
1997
Piąty element
Korben Dallas
1995
Szklana pułapka 3
John McClane
1995
Cztery pokoje
Leo (nowela "The Man from Hollywood") (nie występuje w napisach)
1995
Dwanaście małp
James Cole
1994
Naiwniak
Carl Roebuck
1994
Pulp Fiction
Butch Coolidge
1994
Barwy nocy
Bill Capa
1992
Ze śmiercią jej do twarzy
Ernest Menville
1991
Billy Bathgate
Bo Weinberg
1990
Fajerwerki próżności
Peter Fallow
1990
Szklana pułapka 2
John McClane
1988
Szklana pułapka
John McClane
1988
Zachód słońca
Tom Mix
1987
Randka w ciemno
Walter Davis
 PRODUKCJA (2)
2013
Szklana pułapka 5
Producent wykonawczy
2005
Osaczony
Producent
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll