PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tomasz Zaliwski

Tomasz Zaliwski
URODZONY: 15 grudzień 1929, Rudziniec (koło Gliwic)
ZMARŁ: 13 lipiec 2006 w wieku 76 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (42)
1992
1968 - Szczęśliwego Nowego Roku
pułkownik Świątek
1990
Armelle
mężczyzna; rola Adama Rajhony (głos)
1988
Generał Berling
generał Gordow
1988
Rzeczpospolitej dni pierwsze
Jędrzej Moraczewski
1986
Czas nadziei
Stanisław Boroń, nowy sekretarz POP PZPR w "Metalpolu"
1986
Złoty pociąg
Górski
1985
Piętno
mówca na pogrzebie
1985
Dłużnicy śmierci
Jeżewski
1985
Okruchy wojny
plutonowy
1985
Chrześniak
komendant MO
1984
Katastrofa w Gibraltarze
generał T. Klimocki
1983
Pastorale Heroica
dowódca leśnych
1983
Wierna rzeka
Olbromski
1982
Latawiec
sołtys Janik
1982
Gry i zabawy
Edzio "Zadra", właściciel "zamku strachów" w lunaparku
1982
Przeklęta Ziemia
ojciec Jana
1981
Przypadki Piotra S.
1981
Bołdyn
Krupicki
1981
Uczennica
Wawrzyniec Hinel, ojciec Anny
1981
Krach operacji „Terror”
Wincenty
1980
Urodziny młodego Warszawiaka
Walczak
1980
Dzień Wisły
porucznik WP
1980
Droga
chłop Wincenty
1980
Jeśli serce masz bijące
Karol Precela
1979
Pełnia
Wojtek
1978
Wśród nocnej ciszy
Teofil Herman
1977
Śmierć prezydenta
marszałek Sejmu Maciej Rataj
1977
Wielka podróż Bolka i Lolka
Jimmy Pif-Paf
1977
Sam na sam
psychiatra
1973
Bułeczka
Ojciec Karola
1972
Dama pikowa (TV)
Gracz w klubie oficerskim
1972
Teraz i w każdą godzinę
dyspozytor Andrzej
1971
Przez dziewięć mostów
sąsiad
1969
Sąsiedzi
Malina
1968
Lalka
arystokrata
1965
Zawsze w niedzielę
(II)
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
Mona, brat Zota
1961
101 dalmatyńczyków
(dubbing PL) (głos)
1961
Samson
więzień
1960
Ostrożnie Yeti
pan młody; nie występuje w napisach
1958
Dwoje z wielkiej rzeki
Marian
1952
Trzy opowieści
Jędrek (II)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll