PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Lech Grzmociński

Lech Grzmociński
URODZONY: 07 kwiecień 1927, Toruń
ZMARŁ: 08 maj 1984 w wieku 57 lat, Gdańsk
Filmografia
 AKTOR (21)
1983
Śledztwo porucznika Tomaszka
1983
Stan wewnętrzny
dyrektor stoczni
1981
Człowiek z żelaza
kierowca, pracownik SB
1981
Krótki dzień pracy (TV)
komendant wojewódzki MO w Radomiu
1979
Blaszany bębenek
Stauer
1978
Dux Polonorum - Niemcza 1017 rok
Bolesław Chrobry
1977
Struny
dyrektor sztoczni
1977
Śmierć prezydenta
poseł "Piasta"
1977
Kapitan z "Oriona''
bosman
1977
Prawo Archimedesa
członek komitetu organizacyjnego maratonu
1977
Zimne ognie
1975
Czerwone i białe
Czarniawy
1975
Skazany
motocyklista
1972
Tajemnica Wielkiego Krzysztofa
1972
Z tamtej strony tęczy
mężczyzna w pociągu
1971
Jeszcze słychać śpiew i rżenie koni
Patro
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
Patro
1970
Kaszebe
Konkol
1969
W każdą pogodę
oficer
1958
Wolne miasto
Niemiecki fotograf robiący pocztowcom zdjęcia po kapitulacji
1955
Podhale w ogniu
kozak
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll