PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Peter Stormare

Peter Stormare
URODZONY: 27 sierpień 1953
Filmografia
 AKTOR (40)
2017
John Wick 2
2017
Gang Wiewióra 2
Gunther (głos)
2015
Every Thing Will Be Fine
Redaktor
2014
Pingwiny z Madagaskaru
Kapral (głos)
2014
22 Jump Street
Big Meat
2013
Hansel i Gretel: Łowcy czarownic
Berringer
2013
Bad Milo!
Highsmith
2013
Likwidator
Burrell
2012
Sekrety małych mieszkań
Pan Olivetti
2012
Lockout
Scott Langral
2012
Dorwać Gringo
Frank
2011
Marianne
Sven
2010
Muminki w pogoni za kometą
Włóczykij (głos)
2010
Klatka
Micke
2010
Skok Henry'ego
Darek Millodragovic
2009
Horsemen - Jeźdźcy Apokalipsy
David Spitz
2009
Parnassus
Prezydent
2008
Wilk
Klemens
2007
Przeczucie
Doktor Roth
2005
Constantine
Szatan
2005
Nieustraszeni bracia Grimm
Cavaldi
2004
Narodziny
Clifford
2003
Bad Boys II
Aleksiej
2002
Smoking
Dr Simms
2002
Raport mniejszości
Doktor Solomon Eddie
2002
Bad Company
Adrik Vas
2002
Szyfry wojny
Sierżant Hjelmstad
2002
13 księżyców
Slovo
2000
Million Dollar Hotel
Dixie
2000
Maska diabła
Milo Styles
2000
Czekolada
Serge Muscat
2000
Tańcząc w ciemnościach
Jeff
1999
8 milimetrów
Dino Velvet
1998
Big Lebowski
Uli Kunkel
1998
Armageddon
Lev Andropov
1998
Kod Merkury
Shayes
1997
Zaginiony świat: Jurassic Park
Dieter Stark
1996
Fargo
Gaear Grimsrud
1992
Skaza
Peter Wetzler
1990
Przebudzenia
Neurochemik
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll