PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Danny DeVito

Danny DeVito
URODZONY: 17 listopad 1944, Asbury Park
Filmografia
 AKTOR (31)
2019
Dumbo
Medici
2018
Mała Stopa
(głos)
2013
Salinger
(bohater filmu)
2012
Hotel Noir
2012
Lorax
Lorax (głos)
2009
Człowiek sukcesu
Jimmy Merino
2006
Wesołych Świąt
Buddy Hall
2006
Władza pieniądza
Walter
2005
Be Cool
Martin Weir
2004
Christmas in Love
Brad
2003
Duża ryba
Amos Calloway
2003
Życie i cała reszta
Harvey
2001
Skok
Mickey Bergman
1999
Przekleństwa niewinności
Doktor Horniker
1999
Człowiek z księżyca
George Shapiro
1997
Herkules
Filoktet (głos)
1997
Faceci w czerni
Kosmita w monitorze (nie występuje w napisach)
1997
Tajemnice Los Angeles
Sid Hudgens
1996
Marsjanie atakują!
Rude Gambler
1995
Dorwać małego
Martin Weir
1992
Hoffa
Bobby Ciaro
1992
Powrót Batmana
Pingwin / Oswald Cobblepot
1991
Cudze pieniądze
Lawrence Garfield
1989
Wojna państwa Rose
Gavin D'Amato
1987
Handlarz
Ernest Tilley
1987
Wyrzuć mamę z pociągu
Owen
1986
Bezlitośni ludzie
Sam Stone
1983
Czułe słówka
Vernon Dahlart
1978
Idąc na południe
Hog, członek dawnego gangu Moon
1975
Lot nad kukułczym gniazdem
Martini
1971
Mortadela
Fred Mancuso
 PRODUKCJA (9)
2014
Krocząc wśród cieni
Producent
2005
Be Cool
Producent
2004
Nadchodzi Polly
Producent
2000
Erin Brockovich
Producent
1999
Człowiek z księżyca
Producent
1997
Gattaca - szok przyszłości
Producent
1995
Dorwać małego
Producent
1994
Pulp Fiction
Producent wykonawczy
1992
Hoffa
Producent
 PION REŻYSERSKI (4)
2003
Starsza pani musi zniknąć
Reżyser
1992
Hoffa
Reżyser
1989
Wojna państwa Rose
Reżyser
1987
Wyrzuć mamę z pociągu
Reżyser
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll