PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
MENU

Harvey Keitel

Harvey Keitel
URODZONY: 13 maj 1939, Brooklyn
Filmografia
 AKTOR (42)
2018
Wyspa Psów
(głos)
2017
Madame
2015
Młodość
2014
Grand Budapest Hotel
Ludwig
2013
Kongres
Al
2012
Kochankowie z Księżyca. Moonrise Kingdom
2010
Poznaj naszą rodzinkę
Randy Weir
2007
Skarb Narodów: Księga Tajemnic
Sadusky
2005
Be Cool
Nick Carr
2004
Skarb narodów
Sadusky
2003
Tajemnica Galindeza
Robards
2002
Czerwony smok
Jack Crawford
2000
Mały Nicki
Ojciec
2000
U-571
Starszy bosman Henry Klough
1999
Trzy pory roku
James Hager
1999
Święty dym
PJ Waters
1998
Lulu na moście
Izzy Maurer
1995
Spojrzenie Odyseusza
A
1995
Dym
Auggie Wren
1995
Brooklyn Boogie
Auggie Wren
1995
Ślepy zaułek
Detektyw Rocco Klein
1994
Pokochać kogoś
Harry Harrelson
1994
Pulp Fiction
Winston "Wilk" Wolfe
1993
Fortepian
George Baines
1993
Niebezpieczna gra
Eddie Israel
1992
Wściekłe psy
Biały (Larry)
1992
Zły porucznik
Porucznik
1991
Bugsy
Mickey Cohen
1991
Thelma i Louise
Hal Slocumb
1990
Oczy szatana
Roderick Usher (segment "The Black Cat")
1989
Styczniowy człowiek
Komisarz Frank Starkey
1988
Ostatnie kuszenie Chrystusa
Judasz
1982
Noc w Varennes
Thomas Paine
1982
Na granicy
Cat
1980
Śmierć na żywo
Roddy
1978
Niebieskie kołnierzyki
Jerry Bartowski
1977
Pojedynek
Feraud
1977
Palce
Jimmy Fingers
1976
Taksówkarz
Sport
1974
Alicja już tu nie mieszka
Ben
1973
Ulice nędzy
Charlie
1967
W zwierciadle złotego oka
Żołnierz (nie występuje w napisach)
 PRODUKCJA (2)
1995
Brooklyn Boogie
Producent wykonawczy
1992
Wściekłe psy
Koproducent
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2018
Scroll