PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Aleksandra Jaskólska

Aleksandra Jaskólska
URODZONA: 14 grudzień 1923
ZMARŁA: 14 styczeń 1976 w wieku 52 lat,
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (42)
1976
Metalplast
Reżyser
1975
Namiot wielkiego Wezyra
Reżyser
1974
O Dorotce, która polubiła czystość
Reżyser
1973
Zwalczenie karaluchów i mrówek faraona
Reżyser
1972
Tajemnice kodu życia
Reżyser
1972
Białko
Reżyser
1972
Rzęsistkowica - choroba społeczna
Reżyser
1970
Rzęsistek pochwowy
Reżyser
1970
Wirusy
Reżyser
1969
Dbajmy o zęby
Reżyser
1969
Olga Boznańska
Reżyser
1968
Gobeliny Gałkowskich
Reżyser
1968
Lamblioza
Reżyser
1968
Obserwacje
Reżyser
1968
Owsica
Reżyser
1967
Anioły z Bizancjum
Reżyser
1966
Czy nie jest groźna
Reżyser
1966
Jałowe przygotowanie leków
Reżyser
1966
Pierwsza pomoc przy złamaniach kończyn
Reżyser
1966
Szyfr życia
Reżyser
1965
Choroby górnych dróg oddechowych
Reżyser
1965
Moryń
Reżyser
1965
Pierwsza pomoc przy oparzeniach
Reżyser
1964
Kiła nabyta
Reżyser
1964
Toaleta noworodka
Reżyser
1964
W gorącym rytmie
Reżyser
1963
3 x Ewa
Reżyser
1962
Dziś Trybunalskiego Grodu
Reżyser
1962
Nakłucie kanału rdzeniowego
Reżyser
1962
Niobe
Reżyser
1962
Podawanie leków
Reżyser
1962
Wstrzyknięcia
Reżyser
1961
Trzy wielkości
Reżyser
1960
Nakłucie mostka i badanie szpiku kostnego
Reżyser
1960
Płaszczyniec burakowy
Reżyser
1960
Skrzydlaci nurkowie
Reżyser
1959
Kompres rozgrzewający i okład wysychający
Reżyser
1959
Molanna z piaskowego domku
Reżyser
1959
Zwalczamy rozkruszki
Reżyser
1957
Światło w życiu rośliny
Reżyser
1956
O wodzie, roślinie i szparkach
Reżyser
1951
Pogotowie ratunkowe
Reżyser
 SCENARIUSZ (33)
1976
Metalplast
Scenariusz
1974
O Dorotce, która polubiła czystość
Scenariusz
1973
Zwalczenie karaluchów i mrówek faraona
Scenariusz
1972
Tajemnice kodu życia
Scenariusz
1972
Białko
Scenariusz
1972
Rzęsistkowica - choroba społeczna
Scenariusz
1970
Rzęsistek pochwowy
Scenariusz
1970
Wirusy
Scenariusz
1969
Dbajmy o zęby
Scenariusz
1969
Olga Boznańska
Scenariusz
1969
Świerzb
Scenariusz
1968
Gobeliny Gałkowskich
Scenariusz
1968
Lamblioza
Scenariusz
1968
Owsica
Scenariusz
1967
Anioły z Bizancjum
Scenariusz
1966
Czy nie jest groźna
Scenariusz
1966
Jałowe przygotowanie leków
Scenariusz
1966
Pierwsza pomoc przy złamaniach kończyn
Scenariusz
1966
Szyfr życia
Scenariusz
1965
Moryń
Scenariusz
1965
Pierwsza pomoc przy oparzeniach
Scenariusz
1964
Kiła nabyta
Scenariusz
1964
Toaleta noworodka
Scenariusz
1962
Dziś Trybunalskiego Grodu
Scenariusz
1962
Nakłucie kanału rdzeniowego
Scenariusz
1962
Podawanie leków
Scenariusz
1962
Wstrzyknięcia
Scenariusz
1961
Trzy wielkości
Scenariusz
1960
Nakłucie mostka i badanie szpiku kostnego
Scenariusz
1960
Skrzydlaci nurkowie
Scenariusz
1960
Ze świata pleśni
Scenariusz
1959
Kompres rozgrzewający i okład wysychający
Scenariusz
1959
Zwalczamy rozkruszki
Scenariusz
 INNE (1)
1962
Dziś Trybunalskiego Grodu
Komentarz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll