PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Myszkowski

Andrzej Myszkowski
URODZONY: 04 czerwiec 1941, Warszawa
ZMARŁ: 22 lipiec 2017 w wieku 76 lat, Warszawa
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (26)
2000
Takie życie wybrała
Zdjęcia
1978
Kultura i sztuka Indii
Zdjęcia
1978
Jazz Yatra '78
Zdjęcia
1978
Muzyka Indii
Zdjęcia
1978
Hinduska sztuka relaksu
Zdjęcia
1976
Czy jest tu panna na wydaniu
Zdjęcia
1974
Zaproszenie na Wesele
Zdjęcia
1973
Teatr pana Józefa
Zdjęcia
1973
Pamiętnik Tadeusza Makowskiego
Zdjęcia
1972
Próba
Zdjęcia
1972
Wyprawa do kresu fotografii
Zdjęcia
1972
Potomkowie Sebastiana Grzyba
Zdjęcia
1972
Wilczy Szaniec
Zdjęcia
1971
Hair
Zdjęcia
1971
Tony i korony
Zdjęcia
1971
Olimpijczycy przyszłości
Zdjęcia
1971
Architekt
Zdjęcia
1971
Pierwszy. Szósty
Zdjęcia
1971
Testament barona
Zdjęcia
1971
Niezwykły życiorys
Zdjęcia
1971
Bezdroże
Zdjęcia
1971
W rytmie dnia
Zdjęcia
1971
Brygadzista
Zdjęcia
1970
Gra o wszystko
Zdjęcia
1970
Na Kaszubach
Zdjęcia
1967
Ptak
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (1)
1970
Gra o wszystko
Współpraca
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (1967). Pracę w branży filmowej rozpoczynał od pracy w Zakładzie Produkcji Filmów Telewizyjnych w Warszawie. Jest autorem zdjęć do takich filmów dokumentalnych jak „Wilczy Szaniec”, „Hair” Marka Piwowskiego, „Muzyka Indii” czy „Takie życie wybrała”. Filmy z jego zdjęciami były nagradzane na festiwalach w Wenecji („Pierwszy-Szósty”), Oberhausen („Gra o wszystko”) i Krakowie („Autobus z napisem Koniec”, „Hair”).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll