PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Milenia Fiedler

Milenia Fiedler
URODZONA: 20 grudzień 1966, Łódź
Filmografia
 MONTAŻ (83)
2018
Eter
Montaż
2017
Śpij kochanie
Montaż
2017
Czuwaj
Montaż
2017
Pomiędzy słowami
Montaż
2017
Ach śpij kochanie
Montaż
2016
Zaćma
Montaż
2016
Sługi boże
Montaż
2016
Mały Jakub
Montaż
2015
Panie Dulskie
Montaż
2015
Umbra
Montaż
2015
Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy
Montaż
2015
Wkręceni 2
Montaż
2014
Obywatel
Montaż
2014
Arizona w mojej głowie
Montaż
2014
Wkręceni
Montaż
2014
Letnie przesilenie
Montaż
2013
Syberiada polska
Montaż
2013
Wałęsa. Człowiek z nadziei
Montaż
2013
Powstanie Warszawskie
Montaż
2013
Sierpniowe niebo. 63 dni chwały
Montaż
2012
Piąta pora roku
Montaż
2012
Być jak Kazimierz Deyna
Montaż
2011
Och, Karol 2
Montaż
2010
Grotowski - Flaszen
Montaż
2010
Mała matura 1947
Montaż
2010
Lincz
Montaż
2010
Kręć! Jak kochasz, to kręć! (TV)
Montaż
2009
Tatarak
Montaż
2009
Miasto z morza
Montaż
2008
Mała wielka miłość
Montaż
2008
Nie kłam kochanie
Montaż
2008
Gry wojenne
Montaż
2007
Jutro idziemy do kina
Montaż
2007
Katyń
Montaż
2007
Dlaczego nie!
Montaż
2007
Fuori dalle corde
Montaż
2006
Tylko mnie kochaj
Montaż
2006
Kilka fotografii
Montaż
2006
S@motność w sieci
Montaż
2005
Solidarność, solidarność...
Montaż
2005
Lekarz drzew
Montaż
2005
Po sezonie
Montaż
2004
Cudownie ocalony
Montaż
2004
Nigdy w życiu!
Montaż
2004
Piekło niebo
Montaż
2003
Koniec wakacji
Montaż
2003
Zróbmy sobie wnuka
Montaż
2002
Biało-czerwono-czarny
Montaż
2002
Rób swoje, ryzyko jest twoje
Montaż
2002
Miss mokrego podkoszulka
Montaż
2002
Haker
Montaż
2001
Weiser
Montaż
2001
Datowane XX wiek
Montaż
2001
Wtorek
Montaż
2001
W pustyni i w puszczy
Montaż
2001
Porwanie Bohdana
Montaż
2001
Datowanie XX wieku
Montaż
2001
Stacja
Montaż
2000
Kronika przerwanego kongresu
Montaż
2000
Egoiści
Montaż
1999
Reżyseria: Yves Goulais
Montaż
1999
Wrota Europy
Montaż
1999
Reżyseria: Yves Goulais
Montaż
1999
Kinema
Montaż
1999
Fuks
Montaż
1999
Zakochani
Montaż
1999
Gwiazdka w Złotopolicach
Montaż
1999
... powinniście być wdzięczni Stalinowi
Montaż
1998
Poniedziałek
Montaż
1998
Fotoamator
Montaż
1998
Sztuka błądzenia
Montaż
1998
Amok
Montaż
1997
Krok
Montaż
1997
Pułkownik Kukliński
Montaż
1997
Paradajz
Montaż
1996
Pontyfikat
Montaż
1995
Krzysztof Kieślowski: I'm so so...
Montaż
1995
Studium malarza S.
Montaż
1995
Nasz brat Bela Varga
Montaż
1994
Szwadron śmierci
Montaż
1993
Śmierć leszczom
Montaż
1993
Testament
Montaż
1993
I naprawdę nie wiedzieliśmy...
Montaż
 SCENARIUSZ (3)
2014
Metus
Opieka artystyczna
2013
One
Opieka pedagogiczna
2012
Sól i pieprz
Opieka pedagogiczna
Opis
Montażystka. Członkini Polskiej Akademii Filmowej i Europejskiej Akademii Filmowej (EFA). Ukończyła Wydział Montażu Filmowego FAMU w Pradze. Autorka montażu do wielu znanych produkcji filmowych i telewizyjnych. Wielokrotnie nagradzana m.in. na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych: za montaż do "Czasu zdrady" (1997) oraz "Weisera" (2001). Za montaż do obrazu "Katyń" (2007) w reżyserii Andrzeja Wajdy otrzymała nominację do Polskiej Nagrody Filmowej.
W 2013 roku po raz kolejny współpracowała z Andrzejem Wajdą, montując jego film "Wałęsa. Człowiek z nadziei", co przyniosło jej kolejną nominację do Orła.
opis dystrybutora
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll