PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Andrzej Galiński
URODZONY: 06 wrzesień 1937, Wilno
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (78)
2006
Jan Paweł II w pamięci Polaków na świecie
Zdjęcia
2005
Jan Paweł II. Co pozostawił... w pamięci
Zdjęcia
2001
Dziady
Zdjęcia
2001
Po drugiej stronie lustra
Zdjęcia
2000
Sztuka uwodzenia
Zdjęcia
1999
Słowik litewski. Iłłakowiczówna
Zdjęcia
1998
Mówili o nim, że lewituje
Zdjęcia
1998
Nie buduję już pomników
Zdjęcia
1995
Przed i po sierpniu
Zdjęcia
1994
Tęczowa procesja
Zdjęcia
1993
Co się stało?
Zdjęcia
1993
Misterium
Zdjęcia
1993
Ślad na lodzie
Zdjęcia
1992
Ekologia arktyczna
Zdjęcia
1992
Polonica arktyczne
Zdjęcia
1992
Sołowki - Ziemia obiecana - Ziemia przeklęta
Zdjęcia
1992
Spotkanie z ziemią Franciszka Józefa
Zdjęcia
1990
Znak
Zdjęcia
1988
Holokaust
Zdjęcia
1988
Maria Witek
Zdjęcia
1988
Poseł od dzieci
Zdjęcia
1987
Skarby ciemnolicej Madonny
Zdjęcia
1987
Skarby Jagiellonki
Zdjęcia
1987
Esperanto
Współpraca operatorska
1983
Tobruk-El Ghazala
Zdjęcia
1983
Tobruk - el ghazala
Zdjęcia
1978
Mundial 78
Zdjęcia
1975
W służbie pokoju
Zdjęcia
1974
Polacy w rozbudowie krajów arabskich
Zdjęcia
1973
Gdzieś w klubie
Zdjęcia
1973
Idziem do Ciebie ziemio...
Zdjęcia
1973
W słońcu Karakorum
Zdjęcia
1973
Żołnierskie dni
Zdjęcia
1973
Żołnierski trud
Zdjęcia
1973
Idziem do ciebie matko ziemio...
Zdjęcia
1972
Akcja
Zdjęcia
1972
Khiangyang Kish znaczy Góra Narożna
Zdjęcia
1971
Pożegnanie z brygadą
Zdjęcia
1971
Wizyta na szczeblu książęcym i trochę wyżej
Zdjęcia
1971
W słońcu
Zdjęcia
1971
Żołnierz nieznany
Zdjęcia
1971
Trzecia zimowa Spartakiada wojsk armii zaprzyjaźnionych
Zdjęcia
1970
Na "żabią czubę"
Zdjęcia
1970
Surmy zbrojne
Zdjęcia
1970
Bliski wschód 1970
Zdjęcia
1970
Tagebuch. Dziennik dr Hansa Franka
Zdjęcia
1970
Zanim wejdą do walki...
Zdjęcia
1970
Na "żabią czubę"
Zdjęcia
1970
Przy moście
Zdjęcia
1970
Na "żabią czubę"
Zdjęcia
1969
Na srebrne gody
Zdjęcia
1969
Po zloty pierścień
Zdjęcia
1969
Po złoty pierścień
Zdjęcia
1969
Po złoty pierścień
Zdjęcia
1968
Przez granice
Zdjęcia
1968
W obronie jedności
Zdjęcia
1968
Przez granicę
Zdjęcia
1967
Prasłowiańska osada obronna sprzed 2500 lat
Zdjęcia
1967
Prasłowiańska osada obronna sprzed 2500 lat
Zdjęcia
1967
Tej nocy...
Zdjęcia
1967
Iskra
Zdjęcia
1967
Prasłowiańska osada obronna sprzed 2500 lat
Zdjęcia
1966
Parada tysiąclecia
Zdjęcia
1966
Ślubowanie
Zdjęcia
1966
Z jasnego nieba
Zdjęcia
1965
Sąd koleżeński
Zdjęcia
1965
Szlachetne zdrowie
Zdjęcia
1965
Żołnierskie tysiąclatki
Zdjęcia
1961
Aby kwitło życie
Zdjęcia
1961
Aby kwitło życie...
Zdjęcia
1958
Morderca w telewizorze
Zdjęcia
1958
Ostatni dzień lata
Współpraca operatorska
1957
Rozbijemy zabawę...
Zdjęcia
1957
Ćwiczenia montażowe
Zdjęcia
1957
Górskie pogotowie
Zdjęcia
1957
Uśmiech cyniczny
Zdjęcia
1956
Do załatwienia
Współpraca operatorska
1955
Godzina grzeczności
Współpraca operatorska
 PION REŻYSERSKI (10)
1973
Gdzieś w klubie
Reżyser
1973
W słońcu Karakorum
Reżyser
1973
U stóp Karakorum
Reżyser
1972
Khiangyang Kish znaczy Góra Narożna
Reżyser
1971
Czołgowisko oddziałów liniowych
Reżyser
1971
Trzecia zimowa Spartakiada wojsk armii zaprzyjaźnionych
Reżyser
1970
Na "żabią czubę"
Reżyser
1970
Na "żabią czubę"
Reżyser
1970
Na "żabią czubę"
Reżyser
1965
Daleki rejs
Reżyser
 SCENARIUSZ (4)
1975
W służbie pokoju
Scenariusz
1973
U stóp Karakorum
Scenariusz
1972
Khiangyang Kish znaczy Góra Narożna
Scenariusz
1965
Daleki rejs
Scenariusz
 AKTOR (1)
1998
Na kwadrans przed śmiercią Roland T. już nie żył
 PRODUKCJA (1)
1957
Górskie pogotowie
Kierownik produkcji
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (1966). Twórca zdjęć do wielu filmów dokumentalnych. M.in. takich jak: "U stó Karakorum" czy też "W słońcu". Odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski (2002).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll