PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wiktor Niemiro

Wiktor Niemiro
URODZONY: 06 marzec 1946, Grodno
ZMARŁ: 26 luty 2021 w wieku 74 lat, Gdańsk
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 MUZYKA (8)
2000
Twierdza wisłoujście
Muzyka
1999
Mój dom w dolinie
Muzyka
1993
Andrzej Kijowski
Muzyka
1993
Ślad na lodzie
Muzyka
1992
Ekologia arktyczna
Muzyka
1992
Sołowki - Ziemia obiecana - Ziemia przeklęta
Muzyka
1992
Spotkanie z ziemią Franciszka Józefa
Muzyka
1987
Jedenaste przykazanie
Muzyka
 DŹWIĘK (4)
1993
Ślad na lodzie
Dźwięk
1992
Sołowki - Ziemia obiecana - Ziemia przeklęta
Opracowanie dźwięku
1992
Spotkanie z ziemią Franciszka Józefa
Opracowanie dźwięku
1980
Strajk
Dźwięk
Opis
Absolwent Wyższej Szkoły Muzycznej w Gdańsku. Autor muzyki do wielu filmów dokumentalnych. Uhonorowany Brązowym Medalem „Zasłużony Kulturze Gloria Artis” (2020).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2022
Scroll