PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Marian Wojtczak

Marian Wojtczak
URODZONY: 18 styczeń 1916, Łódź
ZMARŁ: 26 październik 1980 w wieku 64 lat, Łódź
Filmografia
 AKTOR (10)
1971
Obcy w lesie (TV)
Hawryń
1970
Włóczęga
1970
Legenda
1967
Człowiek, który zdemoralizował Hadleyburg (TV)
szeryf Cooligen
1965
Na przystanku
1963
Kryptonim Nektar
nie występuje w czołówce; informacja za "Słownikiem Biograficznym Teatru Polskiego T. 2"
1960
Krzyżacy
Karczmarz (nie występuje w napisach)
1954
Rzodkiewki
Pracownik fabryki
1951
Blok 14
1950
Dwie brygady
Kępa, sekretarz POP
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll