PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Małgorzata Lewandowska

Małgorzata Lewandowska
URODZONA: 21 luty 1954, Łódź
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (39)
2015
Sprawiedliwy
Dźwięk
2004
Vinci
Dźwięk
2004
Długi weekend
Dźwięk
2001
Stacja
Dźwięk
1998
Wina Ikara. Inteligencja polska w Warszawie 1939-44
Dźwięk
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kazimierz Wierzyński 1894-1969
Dźwięk
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Dźwięk
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Dźwięk
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Dźwięk
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
Dźwięk
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami wolności". Jan Lechoń 1899-1956
Dźwięk
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
Dźwięk
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami mądrości. Jan Lechoń 1899-1956
Dźwięk
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kaziemierz Wierzyński 1894-1969
Dźwięk
1995
Tato
Dźwięk
1994
Szczur
Dźwięk
1994
Nastazja
Dźwięk
1994
Lato miłości
Dźwięk
1993
Pierścionek z Orłem w Koronie
Dźwięk
1993
Pora na czarownice
Dźwięk
1993
Marynka. O poznańskim gimnazjum im. Św. Marii Magdaleny
Dźwięk
1992
Sejm i Senat II Rzeczypospolitej
Dźwięk
1992
Białe małżeństwo
Dźwięk
1992
Kalina
Dźwięk
1992
Sejm dawnej Rzeczypospolitej (do rozbiorów Polski)
Dźwięk
1992
Sprawa kobiet
Dźwięk
1992
Dzieje parlamentaryzmu polskiego
Dźwięk
1991
Odjazd
Dźwięk
1991
Sejmy na ziemiach polskich i Polacy w parlamentach zaborców w XIX - pocz. XX w.
Dźwięk
1990
Superwizja
Dźwięk
1985
Rajska jabłoń
Dźwięk
1984
Konrad
Dźwięk
1984
111 dni letargu
Dźwięk
1984
Dzień czwarty
Dźwięk
1983
Haracz szarego dnia
Dźwięk
1983
Nadzór
Dźwięk
1979
Jak wiele dróg
Dźwięk
1977
Rzecz o Stilonie
Dźwięk
1977
Szpital
Dźwięk
 MUZYKA (2)
1994
W kręgu Lasek
Oprawa muzyczna
1978
Znaków szczególnych brak
Konsultant muzyczny
 PION REŻYSERSKI (1)
1978
Zaproszenie do wnętrza
Współpraca
Opis
Absolwentka Wydziału Reżyserii Dźwięku Państwowej Wyższej Szkoły Muzycznej w Warszawie (1977), obecnie wykłada na tej uczelni. Odpowiadała za dźwięk przy wielu filmach, spektaklach i serialach telewizyjnych (m.in. "Czas honoru", "Czas honoru. Powstanie", "Dom"). Członkini Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll