PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Lewandowski

Andrzej Lewandowski
URODZONY: 22 luty 1950, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (36)
2017
Pokot
Dźwięk
2015
Sprawiedliwy
Dźwięk
2010
Hotel 52
Dźwięk
2000
Ludwik Perski. Krótkie wspomnienie z długiego życia
Dźwięk
1995
Nic śmiesznego
Dźwięk
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kazimierz Wierzyński 1894-1969
Dźwięk
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami wolności". Jan Lechoń 1899-1956
Dźwięk
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
Dźwięk
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Dźwięk
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
Dźwięk
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
Dźwięk
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
Dźwięk
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami mądrości. Jan Lechoń 1899-1956
Dźwięk
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Dźwięk
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kaziemierz Wierzyński 1894-1969
Dźwięk
1994
Lato miłości
Dźwięk
1994
To jest moje niebo
Dźwięk
1993
Dr. Hrabal
Dźwięk
1992
Wielka wsypa
Dźwięk
1991
Szwedzi w Warszawie
Dźwięk
1991
Zwichnięcie
Dźwięk
1991
Siódme piekło
Dźwięk
1990
Mój Izkor. Pamięci tych, którzy odeszli na zawsze.
Dźwięk
1990
Piggate
Dźwięk
1988
Soc...
Dźwięk
1988
Dziewczynka z Hotelu Excelsior
Dźwięk
1986
Słońce w gałęziach
Dźwięk
1986
Złota Mahmudia
Dźwięk
1985
Magnes
Dźwięk
1985
Chrześniak
Dźwięk
1984
Niepokonani
Dźwięk
1984
Szaleństwa panny Ewy
Dźwięk
1983
Na etapie
Dźwięk
1980
Bajki na dobranoc
Dźwięk
1978
Spirala
Operator dźwięku
1978
Dzieci w osiedlu
Operator dźwięku
 PION REŻYSERSKI (1)
1990
Wszystko jest poezją. Dokumentacja do filmu o życiu poety
Współpraca
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Dźwięku Państwowej Wyższej Szkoły Muzycznej w Warszawie (1978). Pracował jako operator dźwięku przy kilkudziesięciu filmach, spektaklach i serialach telewizyjnych (m.in. "Szaleństwa panny Ewy", "Modrzejewska", "Czas honoru"). Członek Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll