PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Piotr Bajor

Piotr Bajor
URODZONY: 16 luty 1960, Opole
Filmografia
 AKTOR (31)
2016
Ederly
2016
Historia Roja
"Ostoja"
2013
Powstanie Warszawskie
(głos)
2010
Jutro mnie tu nie będzie
Profesor, kochanek Marty
2007
Szaleńcy
Właściciel domu
2006
Chłopiec na galopującym koniu
Jerzy Dobrowolski
1998
Królestwo Zielonej Polany. Powrót
(głos)
1997
Między śniegiem a siódmym niebem
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kaziemierz Wierzyński 1894-1969
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami wolności". Jan Lechoń 1899-1956
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
1995
Doktor Semmelweis
uczestnik obrad komisji
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kazimierz Wierzyński 1894-1969
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami mądrości. Jan Lechoń 1899-1956
1994
Młodość winna być nagła i ostra jak klinga!
Antoni Słonimski
1993
Pierścionek z Orłem w Koronie
Steinert
1990
Havet Stiger
Walter
1990
Leśmian
Bolesław Leśmian
1989
Stan strachu
aktor
1985
Rajska jabłoń
Roman
1985
Osobisty pamiętnik grzesznika... przez niego samego spisany
Robert
1985
Dziewczęta z Nowolipek
Roman
1984
Dom wariatów
student
1981
Limuzyna Daimler-Benz
Andrzej Hahn
1981
Ryś
"Ryś"
Opis
Polski aktor filmowy i teatralny. Absolwent PWST w Warszawie (1984). Występował na deskach teatrów warszawskich: Polskiego (1984 – 92), Studio (1992 – 2001) i Dramatycznego (od 2001). Współpracował z czołowymi polskimi reżyserami: z Filipem Bajonem w filmie „Limuzyna Daimler – Benz” (1983), dwukrotnie nagrodzonym na Koszalińskim Festiwalu Debiutów Filmowych „Młodzi i Film", z Wojciechem Jerzym Hasem w „Osobistym pamiętniku grzesznika przez niego samego spisanym” (1986) czy Andrzejem Wajdą w „Pierścionku z orłem w koronie” (1993). Pojawił się również w „Chłopcu na galopującym koniu” Adama Guzińskiego (2008), który zdobył dwie nominacje do „Orłów” za: odkrycie roku oraz najlepsze zdjęcia.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll