PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Tomasz Dedek

Tomasz Dedek
URODZONY: 20 wrzesień 1957, Rawa Mazowiecka
Filmografia
 AKTOR (45)
2016
Historia Roja
funkcjonariusz UBP
2013
Bilet na Księżyc
Pułkownik, przewodniczący komisji poborowej
2013
Ojcze masz
Tadeusz
2010
Mała matura 1947
Profesor Podkowiński, chemik
2009
Generał Nil
generał Stanisław Tatar
2007
Rodzinka Robinsonów
Karl (głos)
2006
Mistrz Świata
2005
Siedem grzechów popcooltury
Mojżesz
2002
Haker
Ojciec "Turbo"
2001
Poranek kojota
"Mały", człowiek "Dzikiego"
2001
Trąd w pałacu sprawiedliwości (Spektakl telewizyjny)
Maveri
2001
Pieniądze to nie wszystko
"Dziobaty"
2000
Enduro Bojz
Dowódca antyterrorystów
2000
Gra
Stacho Tomczyk, właściciel wypożyczalni kaset video, kochanek Kaśki
2000
Wyrok na Franciszka Kłosa (TV)
Kursz
1999
Fuks
ochroniarz Baba
1999
Herbatka u Stalina (Spektakl telewizyjny)
Harvey
1997
Taekwondo
Prezes klubu
1996
Nocne graffiti
Mały
1995
Ekstradycja
Człowiek Sytego
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami mądrości. Jan Lechoń 1899-1956
Jarosław Iwaszkiewicz
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kaziemierz Wierzyński 1894-1969
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami wolności". Jan Lechoń 1899-1956
Jarosław Iwaszkiewicz
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kazimierz Wierzyński 1894-1969
1994
Psy 2. Ostatnia krew
Wawro, podwładny Bienia
1994
Młodość winna być nagła i ostra jak klinga!
Jarosław Iwaszkiewicz
1993
Lista Schindlera
Gestapowiec
1992
Czarne słońca
Tadeusz Wilk
1992
Psy
Wawro
1988
Król Komputerów
kobieta
1988
Pięć minut przed gwizdkiem
piłkarz Zenek
1987
Dorastanie
Jan Braniak
1985
Zrzutka
Felek
1984
Miłość z listy przebojów
Piotr
1983
Na straży swej stać będę
Herbert Białas
1982
Przesłuchanie
1981
Wielki bieg
Kazimierz Sosna
1979
Godzina „W” (TV)
Strzelec "Orzeł"
Opis
Aktor teatralny i filmowy. W roku 1981 został absolwentem Wydziału Aktorskiego Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie. W latach 1981-2004 był aktorem warszawskiego Teatru Ateneum.
MB
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll