PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Wiktor Skrzynecki
URODZONY: 28 maj 1945, Łódź
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (42)
2012
Felix, Net i Nika oraz Teoretycznie Możliwa Katastrofa
Reżyser
2007
Ropcio
Reżyser
2007
50 lat warszawskiej jesieni. Mam to zagrać Maestro?
Reżyser
2007
50 lat warszawskiej jesieni. Mam to zagrać, maestro?
Reżyser
2004
Niekończący się sen
Reżyser
2002
O czym marzą tygrysy
Reżyser
2000
Wszystko co wartościowe
Reżyser
1996
Była taka szkoła
Reżyser
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami mądrości. Jan Lechoń 1899-1956
Reżyser
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kaziemierz Wierzyński 1894-1969
Reżyser
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kazimierz Wierzyński 1894-1969
Reżyser
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
Reżyser
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Reżyser
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
Reżyser
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Reżyser
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Reżyser
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
Reżyser
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami wolności". Jan Lechoń 1899-1956
Reżyser
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
Reżyser
1994
Młodość winna być nagła i ostra jak klinga!
Reżyser
1994
Ksiądz Szarkowski
Reżyser
1994
555
Reżyser
1994
To jest moje niebo
Reżyser
1992
Sejm i Senat II Rzeczypospolitej
Reżyser
1992
Sejm dawnej Rzeczypospolitej (do rozbiorów Polski)
Reżyser
1992
Tkactwo to też sztuka
Reżyser
1992
Dzieje parlamentaryzmu polskiego
Reżyser
1991
Sejmy na ziemiach polskich i Polacy w parlamentach zaborców w XIX - pocz. XX w.
Reżyser
1990
Krysia
Reżyser
1989
Formiści
Reżyser
1988
Bez grzechu
Reżyser
1986
Szare Szeregi
Reżyser
1984
Tworzywo filmowe
Reżyser
1984
Wszystko powiem Lilce!
Reżyser
1983
Niepowtarzalne
Reżyser
1982
Kiedy Polska mi na myśli staje
Reżyser
1982
Sploty
Reżyser
1982
Kiedy Polska mi na myśl staje
Reżyser
1980
Rodowód
Reżyser
1979
Mysz
Reżyser
1978
Wielka gra
Reżyser
1975
Bielszy niż śnieg
Współpraca
 ZDJĘCIA (38)
1992
Sejm dawnej Rzeczypospolitej (do rozbiorów Polski)
Zdjęcia
1992
Dzieje parlamentaryzmu polskiego
Zdjęcia
1992
Sejm i Senat II Rzeczypospolitej
Zdjęcia
1991
Sejmy na ziemiach polskich i Polacy w parlamentach zaborców w XIX - pocz. XX w.
Zdjęcia
1989
Formiści
Zdjęcia
1986
Szare Szeregi
Zdjęcia
1983
Niepowtarzalne
Zdjęcia
1982
Sploty
Zdjęcia
1981
Balerina
Zdjęcia
1980
Pana Jana Apolinarego Przygody
Zdjęcia
1978
Oferta
Zdjęcia
1978
Natchnienie
Zdjęcia
1978
Turystyka młodzieżowa
Zdjęcia
1978
55 czyli o potrzebie ruchu
Zdjęcia
1978
Przenikanie (obserwacje z pierwszej fazy)
Zdjęcia
1977
Gdyby ryby mogły mówić
Zdjęcia
1977
Czwarty syn
Zdjęcia
1977
Wiatr jest silniejszy
Zdjęcia
1976
Troska i nadzieja. Raport w sprawie ochrony środowiska
Zdjęcia
1976
Andrzej Wajda
Zdjęcia
1976
Nigdy nie zgaśnie
Zdjęcia
1976
Nigdy nie zagaśnie
Zdjęcia
1976
Grunwald
Zdjęcia
1976
PGR=nowoczesność
Zdjęcia
1976
Grunwald
Zdjęcia
1976
Raport w sprawie gospodarki żywnościowej
Zdjęcia
1975
Katowice przed Mistrzostwami Świata
Zdjęcia
1975
Słowo o Wincentym Pstrowskim
Zdjęcia
1975
Opowiadania o przyjaźni
Zdjęcia
1974
Janka i inni
Zdjęcia
1974
Raport w sprawie gospodarki wodnej
Zdjęcia
1974
Psalm radosny
Zdjęcia
1973
Zasada...
Zdjęcia
1972
Spotkanie z przeszłością
Zdjęcia
1972
Za bramą
Zdjęcia
1971
Jeszcze słychać śpiew. I rżenie koni...
Współpraca operatorska
1969
Hobby
Zdjęcia
1969
S.O.S.
Zdjęcia
 SCENARIUSZ (27)
2012
Felix, Net i Nika oraz Teoretycznie Możliwa Katastrofa
Scenariusz
2007
Ropcio
Scenariusz
2004
Niekończący się sen
Scenariusz
2002
O czym marzą tygrysy
Scenariusz
2000
Wszystko co wartościowe
Scenariusz
1996
Była taka szkoła
Scenariusz
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami mądrości. Jan Lechoń 1899-1956
Scenariusz
1994
555
Scenariusz
1994
To jest moje niebo
Scenariusz
1992
Tkactwo to też sztuka
Scenariusz
1992
Sejm dawnej Rzeczypospolitej (do rozbiorów Polski)
Scenariusz
1992
Sejm i Senat II Rzeczypospolitej
Scenariusz
1992
Dzieje parlamentaryzmu polskiego
Scenariusz
1991
Sejmy na ziemiach polskich i Polacy w parlamentach zaborców w XIX - pocz. XX w.
Scenariusz
1990
Krysia
Scenariusz
1989
Formiści
Scenariusz
1988
Bez grzechu
Na podstawie
1986
Szare Szeregi
Scenariusz
1984
Tworzywo filmowe
Scenariusz
1984
Wszystko powiem Lilce!
Scenariusz
1983
Niepowtarzalne
Scenariusz
1982
Sploty
Scenariusz
1982
Kiedy Polska mi na myśli staje
Scenariusz
1982
Kiedy Polska mi na myśl staje
Scenariusz
1980
Rodowód
Scenariusz
1979
Mysz
Scenariusz
1979
Mysz
Autor dialogów
 DŹWIĘK (1)
1977
W obronie pokoju
Dźwięk
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (dyplom w 1974 r.). Po ukończeniu studiów pracował jako operator w warszawskiej WFD. Autor wielu filmów dokumentalnych. Już jako reżyser związał się z Zespołem Filmowym "Perspektywa", gdzie zadebiutował kinowym filmem fabularnym. Współpracował także z Zespołem Filmowym "Dom".

opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll