PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Anna Iskierka

Anna Iskierka
URODZONA: 04 kwiecień 1951, Warszawa
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (21)
1999
Gwiazdka w Złotopolicach
Dekorator wnętrz
1998
Spona
Dekorator wnętrz
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
Scenografia
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami mądrości. Jan Lechoń 1899-1956
Scenografia
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
Scenografia
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kaziemierz Wierzyński 1894-1969
Scenografia
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kazimierz Wierzyński 1894-1969
Scenografia
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Scenografia
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Scenografia
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
Scenografia
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Scenografia
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
Scenografia
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami wolności". Jan Lechoń 1899-1956
Scenografia
1995
Awantura o Basię
Dekorator wnętrz
1995
Gracze
Dekorator wnętrz
1994
Panna z mokrą głową
Dekorator wnętrz
1988
Dotknięci
Dekorator wnętrz
1988
Czarodziej z Harlemu
Dekorator wnętrz
1988
Obywatel Piszczyk
Dekorator wnętrz
1988
Krótki film o miłości
Asystent scenografa
1986
Maskarada
Współpraca scenograficzna
 PION REŻYSERSKI (1)
1997
Wizy życia
Współpraca
Opis
Absolwentka architektury krajobrazu w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (1976). Zawodowo związana ze Studiem Filmowym im. Karola Irzykowskiego, a następnie z Zespołami Filmowymi w Warszawie. Autorka scenografii i dekoracji wnętrz do filmów dokumentalnych, fabularnych oraz do seriali telewizyjnych (m.in. "W labiryncie", "Złotopolscy").
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll