PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Barbara Sarnocińska

Barbara Sarnocińska
URODZONA: 02 styczeń 1932, Łęczyca
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 MONTAŻ (40)
1991
Podróż z zaczarowanym ołówkiem
Montaż
1990
Niezwykłe przygody pluszowych misiów
Montaż
1989
Tort urodzinowy
Montaż
1988
Straszydełko
Montaż
1988
Epizod
Montaż
1987
Rzeczy
Montaż
1987
Wypadek na stacji Puffo
Montaż
1986
Zima w Dolinie Muminków
Montaż
1986
Słomiana opowieść
Montaż
1986
E - 16
Montaż
1986
Król kruków
Montaż
1985
Wyrok
Montaż
1985
Chleb
Montaż
1984
Przygoda w krainie czystości
Montaż
1984
Armata
Montaż
1984
Minuta ciszy
Montaż
1983
Okno
Montaż
1983
Szczęśliwe dni Muminków
Montaż
1982
Wizjonerzy
Montaż
1981
Bez tytułu
Montaż
1981
Pięść
Montaż
1980
Tango
Montaż
1979
Colargol i cudowna walizka
Montaż
1979
Smacznego!
Montaż
1979
Wygodne łóżko
Montaż
1978
Colargol zdobywcą kosmosu
Montaż
1978
Jeż szuka rodziny
Montaż
1978
Wszystkie dzieci są nasze
Montaż
1977
Klaustrofobia
Montaż
1977
Rękodzieło
Montaż
1977
Portret
Montaż
1977
Podejrzenie
Montaż
1977
Piotrkowska
Montaż
1976
Colargol na Dzikim Zachodzie
Montaż
1976
Zęby jak dęby
Montaż
1976
Gdyby Adam był Polakiem wg. K.I. Gałczyńskiego
Montaż
1975
Śniadanie na trawie
Montaż
1974
Ewolucja
Montaż
1972
Owad - woda - owad
Montaż
1972
Rzeka
Montaż
 PION REŻYSERSKI (2)
1986
Romanca
Współpraca
1974
Żywy obraz
Współpraca
Opis
Ceniona montażystka filmów i seriali animowanych m.in. tak znanych jak "Przygody Misia Uszatka", "Maurycy i Hawranek", "Dynastia Mizołków" oraz słynnego "Tanga", za które Zbigniew Rybczyński otrzymał amerykańskiego Oscara (1980) oraz szereg innych polskich i zagranicznych nagród filmowych.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll