PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Włodzimierz Pomianowski

Włodzimierz Pomianowski
URODZONY: 21 kwiecień 1931, Kraków
ZMARŁ: 07 marzec 2019 w wieku 87 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (59)
1987
Los gazety
Reżyser
1986
Poznań
Reżyser
1986
Gdynia - Sopot - Gdańsk
Reżyser
1986
Antidotum
Reżyser
1985
Życie na trzech nogach
Reżyser
1985
Jak przenosić góry
Reżyser
1985
Zemsta Fredry czyli o naturze
Reżyser
1985
Czysty błękit
Reżyser
1985
Wyzwolona strefa ludzkości
Reżyser
1984
Na ratunek
Reżyser
1984
Czar stalowej liny
Reżyser
1983
Masz problem, przyjdź do nas
Reżyser
1980
PZL Wola
Reżyser
1980
Zjednoczenie przemysłu precyzyjnego „Prema”
Reżyser
1980
Zakłady Mechaniczne PZL Wola
Reżyser
1980
Szczecinianin numer pierwszy
Reżyser
1979
Poznańska Fabryka Łożysk Tocznych
Reżyser
1979
Kolmex przedstawia
Reżyser
1979
Fabryka Łożysk Tocznych w Kraśniku
Reżyser
1978
Iskra
Reżyser
1978
Zima - walcownie
Reżyser
1977
Zremb-49 MTP 1977 r.
Reżyser
1976
Lekcja dla Doktora Fausta
Reżyser
1976
Budowa elektrowni
Reżyser
1975
Budownictwo w PRL
Reżyser
1974
Specjaliści
Reżyser
1974
Mecz
Reżyser
1974
Rodacy na Łabie
Reżyser
1973
Budują trasę
Reżyser
1972
Pan Karol z kamerą
Reżyser
1971
Kowal z Gutanowa
Reżyser
1971
Trasa nadziei
Reżyser
1970
Pełnoletnia
Reżyser
1970
Wyprzedaż
Reżyser
1969
Aneks do polskiej wystawy leninowskiej
Reżyser
1969
Gromada w poznańskim
Reżyser
1968
Miedź 68
Reżyser
1968
Kronika wielkiej miedzi
Reżyser
1967
Bądź przez pół godziny Polakiem
Reżyser
1967
Szturm do wielkiej miedzi
Reżyser
1967
Mechanizmy i reakcje
Reżyser
1966
Groźne niebo
Reżyser
1966
Dokerzy
Reżyser
1966
Siedem dni w Mielniku
Reżyser
1965
Cukrownia w Grecji
Reżyser
1964
Chwila wspomnień - rok 1954
Reżyser
1964
Chwila wspomnień - rok 1955
Reżyser
1963
Powrót piratów
Reżyser
1963
Z ziemi i ognia
Reżyser
1962
Dachy
Reżyser
1962
Kochani kooperanci
Reżyser
1961
Świnoujście
Reżyser
1960
Proces o wodę
Reżyser
1960
Nasza woda
Reżyser
1959
Mała czarna
Reżyser
1958
Duży ruchliwy dom
Reżyser
1957
W gromadzie ducha puszczy
Reżyser
1956
Nieproszeni
Reżyser
1955
Małe nadzieje
Współpraca
 SCENARIUSZ (27)
1987
Los gazety
Scenariusz
1986
Antidotum
Scenariusz
1985
Wyzwolona strefa ludzkości
Scenariusz
1985
Życie na trzech nogach
Scenariusz
1985
Zemsta Fredry czyli o naturze
Scenariusz
1984
Na ratunek
Scenariusz
1980
Szczecinianin numer pierwszy
Scenariusz
1978
Iskra
Scenariusz
1978
Zima - walcownie
Scenariusz
1974
Rodacy na Łabie
Scenariusz
1974
Mecz
Scenariusz
1974
Specjaliści
Scenariusz
1973
Budują trasę
Scenariusz
1972
Pan Karol z kamerą
Scenariusz
1971
Kowal z Gutanowa
Scenariusz
1971
Trasa nadziei
Scenariusz
1970
Wyprzedaż
Scenariusz
1970
Pełnoletnia
Scenariusz
1967
Szturm do wielkiej miedzi
Scenariusz
1966
Siedem dni w Mielniku
Scenariusz
1966
Dokerzy
Scenariusz
1963
Powrót piratów
Scenariusz
1963
Z ziemi i ognia
Scenariusz
1959
Mała czarna
Scenariusz
1958
Duży ruchliwy dom
Scenariusz
1957
W gromadzie ducha puszczy
Scenariusz
1956
Nieproszeni
Scenariusz
 INNE (1)
1971
Trasa nadziei
Komentarz
Opis
Absolwent Wydział Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi (1959). Twórca wielu filmów dokumentalnych. Są wśród nich takie obrazy jak: "Budowa elektrowni", "Gdynia-Sopot-Gdańsk", "PZL Wola".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll