PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Wacław Florkowski
URODZONY: 14 marzec 1931, Warszawa
ZMARŁ: 22 marzec 2010 w wieku 79 lat, (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (77)
1988
Nie ma litości dla jelenia
Zdjęcia
1985
Marszałkowie sejmu
Zdjęcia
1983
Grunt żebyśmy zdrowi byli
Zdjęcia
1982
Małe mieszkanko
Zdjęcia
1981
Harcerskie ślubowanie
Zdjęcia
1980
Kapitan
Zdjęcia
1978
Biostymulacja
Zdjęcia
1974
Niedźwiedź pana Podejki
Zdjęcia
1973
Wypracowanie nie na temat
Zdjęcia
1973
Sopot 73
Zdjęcia
1971
Bernard Ładysz
Zdjęcia
1971
Tema con variazione
Zdjęcia
1971
Głosy
Zdjęcia
1970
A najmilsze jest Mazowsze
Zdjęcia
1970
"Konsul" i inni
Zdjęcia
1969
Bema pamięci rapsod żałobny
Zdjęcia
1969
Gromada w poznańskim
Zdjęcia
1969
Wojciech Bogusławski
Zdjęcia
1969
Suita Yoruba
Zdjęcia
1969
Czesław Niemen śpiewa
Zdjęcia
1969
Witamy
Zdjęcia
1969
Sopot 69
Zdjęcia
1968
Krakowiak
Zdjęcia
1968
Taniec pasterski
Zdjęcia
1968
Lądek i Międzygórze
Zdjęcia
1968
Ondraszkowe ostatki
Zdjęcia
1968
Sopot 68
Operator kamery
1967
Życzenia noworoczne
Zdjęcia
1967
Trzy żywioły
Zdjęcia
1967
Mechanizmy i reakcje
Zdjęcia
1967
Tryptyk jazzowy
Zdjęcia
1967
Bądź przez pół godziny Polakiem
Zdjęcia
1967
Tandem - duet
Zdjęcia
1967
Sopot 67
Współpraca operatorska
1966
W pracowni naukowców
Zdjęcia
1966
Jarmark cudów
Zdjęcia
1966
Zwierzęta areny
Zdjęcia
1966
Treflowy dzień
Zdjęcia
1966
Sopot 66
Zdjęcia
1966
Westerplatte
Zdjęcia
1966
Stutthof
Zdjęcia
1966
Łazuka
Zdjęcia
1965
Etiuda sportowa
Zdjęcia
1965
Zadanie do wykonania
Zdjęcia
1965
Polski węgiel
Zdjęcia
1965
Wieża Babel
Zdjęcia
1965
Podróże sołtysa Kierdziłka
Zdjęcia
1965
Jej jubileuszowa mość Warszawa
Zdjęcia
1965
Czerwone światło
Zdjęcia
1965
Szansa
Zdjęcia
1965
Bokserzy
Zdjęcia
1964
Niedziela
Zdjęcia
1964
Serce
Zdjęcia
1964
Kariera
Zdjęcia
1964
Sopot 64
Zdjęcia
1964
Jazz in Poland
Współpraca operatorska
1963
Inny "Śląsk"
Zdjęcia
1963
Pierwsze pokolenie
Zdjęcia
1963
400 m/2 Raju
Zdjęcia
1962
Na jednej z ulic
Zdjęcia
1962
Na szosie
Zdjęcia
1962
Na szosie
Zdjęcia
1961
Ballady z podwórka
Zdjęcia
1961
Przeciwko Bogom
Zdjęcia
1960
Baloniki
Zdjęcia
1960
Powązki
Zdjęcia
1960
Widzieliście...? No to zobaczycie...
Zdjęcia
1960
Stacja Oświęcim
Zdjęcia
1959
Zielona bariera
Zdjęcia
1959
A jest ich 459
Zdjęcia
1959
Gaudeamus
Zdjęcia
1958
Pamiątka z Kalwarii
Zdjęcia
1957
Wyspa wielkiej nadziei
Zdjęcia
1957
Na drogach Armeni
Zdjęcia
1957
Witaj ojczyzno
Zdjęcia
1956
Jaś i Małgosia
Zdjęcia
1956
O zasadach produkcji
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (13)
1988
Nie ma litości dla jelenia
Reżyser
1985
Marszałkowie sejmu
Reżyser
1983
Grunt żebyśmy zdrowi byli
Reżyser
1982
Małe mieszkanko
Reżyser
1981
Harcerskie ślubowanie
Reżyser
1980
Kapitan
Reżyser
1979
Budowy wpisane w życiorys...
Reżyser
1978
Biostymulacja
Reżyser
1976
Zagrożenie
Reżyser
1974
Niedźwiedź pana Podejki
Reżyser
1973
Wypracowanie nie na temat
Reżyser
1971
Głosy
Reżyser
1964
Tańczy Alicja Boniuszko
Współpraca
 SCENARIUSZ (13)
1988
Nie ma litości dla jelenia
Scenariusz
1985
Marszałkowie sejmu
Scenariusz
1983
Grunt żebyśmy zdrowi byli
Scenariusz
1982
Małe mieszkanko
Scenariusz
1981
Harcerskie ślubowanie
Scenariusz
1980
Kapitan
Scenariusz
1979
Budowy wpisane w życiorys...
Scenariusz
1978
Biostymulacja
Scenariusz
1976
Zagrożenie
Scenariusz
1974
Niedźwiedź pana Podejki
Scenariusz
1973
Wypracowanie nie na temat
Scenariusz
1971
Głosy
Scenariusz
1967
Trzy żywioły
Scenariusz
 INNE (1)
1983
Grunt żebyśmy zdrowi byli
Komentarz
 SCENOGRAFIA (1)
1964
Jazz in Poland
Scenografia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll