PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Billy Connolly

Billy Connolly
URODZONY: 24 listopad 1942, Glasgow, Szkocja
Filmografia
 AKTOR (18)
2014
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
Dain
2013
Hobbit: Pustkowie Smauga
Dáin II Żelazna Stopa
2012
Merida waleczna
Król Fergus (głos)
2012
Kwartet
Wilf
2010
Podróże Guliwera 3D
Król Theodore
2008
Z archiwum X: Chcę wierzyć
Ojciec Joseph Crissman
2008
Sezon na misia 2
McSquizzy (głos)
2006
Sezon na misia
McSquizzy (głos)
2006
Garfield 2
Dargis
2004
Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń
Wujek Monty
2003
Ostatni samuraj
Zebulon Gant
2002
Biały oleander
Barry Kolker
2000
Co za tupet!
Scalper
2000
Wspaniały Joe
Joe
1999
Święci z Bostonu
Il Duce
1997
Jej wysokość Pani Brown
John Brown
1995
Pocahontas
Ben (głos)
1993
Niemoralna propozycja
Prowadzący aukcję
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll