PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Michał Bukojemski
URODZONY: 22 wrzesień 1946, Wałbrzych
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (97)
2017
Zjazd absolwentów, czyli punkt odniesienia
Zdjęcia
2016
Dziennik Sierakowiaka
Zdjęcia
2013
Mój najszczęśliwszy dzień
Zdjęcia
2011
Idziak w 3D
Zdjęcia
2011
Niebieskie kwiaty
Zdjęcia
2009
Świat Tovy
Zdjęcia
2008
Piwko dla niedźwiedzia!
Zdjęcia
2008
Z uczty bogów
Zdjęcia
2008
Czternaście dni. Prowokacja bydgoska
Zdjęcia
2004
Łyżeczka życia
Zdjęcia
2004
Powstanie zwykłych ludzi
Zdjęcia
2004
Z kroniki Auschwitz
Zdjęcia
1997
W duchu i w prawdzie
Zdjęcia
1990
Wszystko jest poezja. Dokumentacja do filmu o życiu poety
Zdjęcia
1990
Wszystko jest poezją. Dokumentacja do filmu o życiu poety
Zdjęcia
1990
Na głos
Zdjęcia
1988
Transsex
Zdjęcia
1988
Bez krat
Zdjęcia
1987
Mniej niż zero
Zdjęcia
1987
Wielki wóz
Zdjęcia
1985
Piętno
Zdjęcia
1985
Warszawskie Towarzystwo Cyklistów
Zdjęcia
1985
Obcy w domu
Zdjęcia
1985
Nuczyciel
Zdjęcia
1985
Polska-Świat-Kultura
Zdjęcia
1985
Hipotezy i realia
Zdjęcia
1984
Kto czuł się Polakiem
Zdjęcia
1983
Nasze zakłady wykonały plan...
Zdjęcia
1982
Hotel. Calendarium
Zdjęcia
1982
Co człowiek pozostawia po sobie
Zdjęcia
1982
Choinka strachu
Zdjęcia
1982
Magda i Paweł
Zdjęcia
1981
Komu zależy
Zdjęcia
1981
Warunki, można powiedzieć, naprawdę doskonałe...
Zdjęcia
1981
Narodziny Solidarności
Zdjęcia
1981
Poręczenie: Z zapisu chwili
Zdjęcia
1981
Na każde zawołanie
Zdjęcia
1980
Gospodarstwo II
Zdjęcia
1980
Robotnicy '80
Zdjęcia
1980
Podnoszenie ciężarów. Trening i technika mistrzów
Zdjęcia
1980
Czekanie
Zdjęcia
1980
Robotnicy '80
Zdjęcia
1980
Kara
Zdjęcia
1980
Pomnik
Zdjęcia
1979
Biała gorączka
Zdjęcia
1979
Pogodna jesień
Zdjęcia
1979
Gospodarstwo
Zdjęcia
1979
Słoneczko jasne zza czarnych gór
Zdjęcia
1979
Prawo do kultury
Zdjęcia
1979
Patrzę na Twoją fotografię
Zdjęcia
1979
Spichlerz
Zdjęcia
1979
Politechnika Gdańska
Zdjęcia
1978
Tenis stołowy - metodyka nauczania - uderzenie atakujące
Zdjęcia
1978
Aktorka
Zdjęcia
1978
Nawet w niedzielę
Zdjęcia
1978
Do życiorysu miasta
Zdjęcia
1978
Seans
Zdjęcia
1978
Warszawa Centralna
Zdjęcia
1978
Człowiek z laską czyli portret człowieka praktycznego
Zdjęcia
1977
Światła na drodze
Zdjęcia
1977
Koszalin
Zdjęcia
1977
Cztery spotkania
Zdjęcia
1977
Klub pod bazarem
Zdjęcia
1977
Uruchomić skarby kultury
Zdjęcia
1977
Szansa dla młodych
Zdjęcia
1977
Bieg to zdrowie
Zdjęcia
1977
W taki świt
Zdjęcia
1977
Świdnica -fabryka wagonów
Zdjęcia
1977
Próba życia - Boy Żeleński
Zdjęcia
1977
Białe tango
Zdjęcia
1977
Żołnierz lubi śpiewać
Zdjęcia
1976
Plener przemysłowy
Zdjęcia
1975
Zurt
Zdjęcia
1975
Polacy w paradzie zwycięstwa
Zdjęcia
1975
Racjonalna gospodarka paliwami płynnymi w wojsku
Zdjęcia
1975
Sporty Techniczno-obronne w L.O.K.
Zdjęcia
1975
Sporty techniczno-obronne w L.O.K
Zdjęcia
1975
Mołdawianka
Zdjęcia
1975
Rysopis z pamięci
Zdjęcia
1975
Gdy ziemia jeszcze śpi
Zdjęcia
1974
Pierwszy skok
Zdjęcia
1974
Ignacy Krasicki
Zdjęcia
1974
Kiedy wracam ze szkoły
Zdjęcia
1974
Miasto moje Warszawa
Zdjęcia
1974
Stolicy w darze
Zdjęcia
1974
Dlaczego
Zdjęcia
1974
Sanitariusze
Zdjęcia
1974
Ludzie dzielni są wszędzie
Zdjęcia
1974
Łukasz
Operator kamery
1973
Odkrywcy hipermaterii
Zdjęcia
1973
Z czterech stron
Zdjęcia
1973
Wyższe oficerskie
Zdjęcia
1972
Kwiat paproci
Operator kamery
1971
Herosi
Zdjęcia
1970
Cztery pasje po angielsku
Zdjęcia
1968
Pożegnanie kolejki
Zdjęcia
1968
Wzgórze Marsa albo powrót powstańca Śląskiego
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (14)
2017
Zjazd absolwentów, czyli punkt odniesienia
Reżyser
2016
Dziennik Sierakowiaka
Reżyser
2013
Mój najszczęśliwszy dzień
Reżyser
2011
Idziak w 3D
Reżyser
2009
Świat Tovy
Reżyser
2004
Z kroniki Auschwitz
Reżyser
1989
Mały stres
Reżyser
1987
Obrońca
Reżyser
1985
Nauczyciele
Reżyser
1979
Papież z Polski
Współpraca
1977
Próba życia - Boy Żeleński
Reżyser
1977
Na przykład filmistor
Reżyser
1974
Mojemu dowódcy
Współpraca
1971
Herosi
Reżyser
 SCENARIUSZ (10)
2017
Zjazd absolwentów, czyli punkt odniesienia
Scenariusz
2016
Dziennik Sierakowiaka
Scenariusz
2014
Uran
Opieka artystyczna
2013
Mój najszczęśliwszy dzień
Scenariusz
2011
Idziak w 3D
Scenariusz
2009
Świat Tovy
Scenariusz
2004
Z kroniki Auschwitz
Scenariusz
1989
Mały stres
Scenariusz
1977
Na przykład filmistor
Scenariusz
1977
Próba życia - Boy Żeleński
Scenariusz
 MONTAŻ (3)
2017
Zjazd absolwentów, czyli punkt odniesienia
Montaż
2016
Dziennik Sierakowiaka
Montaż
2011
Idziak w 3D
Montaż
 DŹWIĘK (2)
2008
Z uczty bogów
Dźwięk
2004
Łyżeczka życia
Dźwięk
 AKTOR (1)
2017
Zjazd absolwentów, czyli punkt odniesienia
Opis
W latach 1971-76 współpracował z Wytwórnią Filmową "Czołówka", w latach 1976-1990 jako operator filmowy był związany z Wytwórnią Filmów Dokumentalnych w Warszawie. W pierwszej połowie lat 90. współpracownik amerykańskiej telewizji ABC. Właściciel - działającej od połowy lat 90-tych - firmy producenckiej Digit-Film. Wykładowca na Wydziale Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi oraz na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll