PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Andrzej Jeziorek
URODZONY: 31 październik 1952, Kraków
ZMARŁ: 10 kwiecień 2016 w wieku 63 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (33)
2012
Campo di Fiori
Zdjęcia
2006
Profesor Stefan Swieżawski
Zdjęcia
2001
Klątwa skarbu Inków
Zdjęcia
2000
Grzech
Zdjęcia
2000
Przy torze kolejowym
Zdjęcia
2000
Książę metropolita. Rzecz o kardynale Sapieże
Zdjęcia
2000
Córka konsula
Operator kamery
1999
Imię moje Kinga
Zdjęcia
1999
Rysie
Zdjęcia
1998
Bartoszewski
Zdjęcia
1998
Saragossa
Zdjęcia
1995
Jestem polskim żydem
Zdjęcia
1995
One Survivor Remembers
Zdjęcia
1990
W środku Europy
Zdjęcia
1989
Powroty
Zdjęcia
1987
Sonata marymoncka
Zdjęcia
1986
Druga strona słońca
Zdjęcia
1986
Epizod Berlin - West
Operator kamery
1984
Nostalgia
Zdjęcia
1984
Odpryski
Zdjęcia
1983
Doznanie
Zdjęcia
1983
Pod światem
Zdjęcia
1982
…Dymny…Dymny…
Zdjęcia
1982
Dymny... Dymny
Zdjęcia
1982
Gry i zabawy
Operator kamery
1981
Mówcy
Zdjęcia
1981
Dane do życiorysu
Zdjęcia
1981
Droga z przejazdem strzeżonym
Zdjęcia
1980
Oaza
Zdjęcia
1980
Przed maturą
Operator kamery
1978
Zamiast filmu
Zdjęcia
1978
Pożegnanie
Operator kamery
1975
Miki Mol
Zdjęcia
 MONTAŻ (3)
1984
Odpryski
Montaż
1975
Bajeczka międzyplanetarna
Montaż
1975
W cieniu
Montaż
 SCENARIUSZ (2)
1981
Posąg
Scenariusz
1980
Oaza
Scenariusz
Opis
Ukończył Państwową Wyższą Szkołę Filmową, Telewizyjną i Teatralną im. Leona Schillera w Łodzi. Współtworzył takie filmy jak: „Druga strona Słońca” Janusza Petelskiego, „Powroty” Andrzeja Mola, „W środku Europy” Piotra Łazarkiewicza, czy. Przez wiele lat współpracował z Jerzym Ridanem przy takich filmach, jak "Sonata Marymoncka", czy "Bartoszewski".

Od 2000 roku pełnił przede wszystkim funkcje kierownicze w Telewizji Polskiej: w latach 2000-2004 był dyrektorem TVP Kraków, a w latach 2007-2013 dyrektorem Agencji Produkcji Telewizyjnej TVP.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll