PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jan Hencz

Jan Hencz
URODZONY: 13 sierpień 1946, Łódź
ZMARŁ: 25 wrzesień 2010 w wieku 64 lat, Łódź (Polska)
Filmografia
 AKTOR (33)
2011
Wymyk
Pasażer z gazetą
2008
Zapach kawy
"Partyzant"
2007
U Pana Boga w ogródku
generał Świteź, wykładowca w szkole policyjnej
2007
Egzemplarz autorski
emerytowany milicjant
2006
Ostatni dzień
dziadek Piotra
2006
Inland Empire
Janek
2001
Objazd
2001
Na swoje podobieństwo
taksówkarz
2000
Syzyfowe prace
sekretarz
1999
Supeł
1994
Nasze miasteczko
1993
Tu stoję...
lekarz na OIOM-ie
1992
Cynga
Osipow
1991
Trzy dni bez wyroku
bankier
1991
Skarga
Andrzej Jędrzejewski
1990
Przeklęty pistolet
1990
Ucieczka z kina "Wolność"
członek grupy oficjeli na sali kina "Wolność"
1989
Deja vu
ranny gangster
1989
Wiatraki z Ranley
Oficer w wieży kontroli lotów
1989
Ostatnie śniadanie
1988
I skrzypce przestały grać
1988
Pomiędzy wilki
Polski oficer na przyjęciu w Waszyngtonie
1986
Prywatne śledztwo
1986
Cudowne dziecko
profesor badający Piotra
1986
Ostatni dzwonek
dziennikarz
1985
Tumor Witkacego
ksiądz, wielbiciel Witkacego
1984
Wszystko powiem Lilce!
1984
Alabama
asystent
1983
Oko w oko
1983
Co dzień bliżej nieba
wychowawca w internacie
1982
Austeria
Pritsch
1981
Vabank
policjant w cywilu
1980
Ćma
redaktor Romanowski
 INNE (2)
1985
Bem
Lektor
1985
Bem
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll