PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Wit Dąbal

Wit Dąbal
URODZONY: 26 wrzesień 1955, Tarnowskie Góry
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (34)
2001
Sylvester
Zdjęcia
1998
The Tribe
Zdjęcia
1997
Food of love
Zdjęcia
1995
Wielki tydzień
Zdjęcia
1992
Sauna (TV)
Zdjęcia
1990
From Moscow to Pietushki Benny with Yerofeev
Zdjęcia
1990
The Prisoner
Zdjęcia
1990
Ucieczka z kina "Wolność"
Zdjęcia
1988
Shadowman
Zdjęcia
1988
Alchemik
Zdjęcia
1988
Widzę
Zdjęcia
1987
Cienie
Zdjęcia
1987
Sen
Zdjęcia
1986
Cudowne dziecko
Zdjęcia
1985
Hommage à Beksinski
Zdjęcia
1985
Medium
Zdjęcia
1984
Wahadełko (TV)
Zdjęcia
1984
Szapito
Zdjęcia
1984
Engagement (TV)
Zdjęcia
1983
Kartka z podróży
Zdjęcia
1983
Credo...
Zdjęcia
1983
Wir
Zdjęcia
1982
Pajęczyna
Operator kamery
1981
Dreszcze
Operator kamery
1981
Ryś
Operator kamery
1980
Wizja lokalna 1901
Operator kamery
1979
Obraz
Zdjęcia
1979
Pielgrzym
Zdjęcia
1979
Moje okno
Zdjęcia
1979
Arena życia
Zdjęcia
1979
Własna wina
Operator kamery
1978
Skarbnicy
Zdjęcia
1978
Dwubój klasyczny
Współpraca operatorska
1977
Memento Mori
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (1)
1982
Bluszcz
Współpraca
Opis
Absolwent Wydziału Operatorskiego Szkoły Filmowej w Łodzi (dyplom w 1983 r.). Autor bądź współautor zdjęć do kilkudziesięciu filmów oraz serialu telewizyjnego "Trzy młyny". Laureat nagrody "Tytan" za zdjęcia do filmu reklamowego "EB" na Festiwalu Filmów Reklamowych "Crackfilm" w Krakowie (1995) oraz nagrody za zdjęcia do filmu reklamowego "Mobil 1" na Warszawskim Festiwalu Reklamowym "Creatura" (1998).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll