PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jarosław Sypniewski

Jarosław Sypniewski
URODZONY: 01 sierpień 1957, Zabrze
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (19)
1999
Jan Lebenstein - dziennik samotnika
Zdjęcia
1999
Kredyt i debet. Andrzej Wajda o sobie
Zdjęcia
1998
Kresy
Zdjęcia
1997
Chopin
Zdjęcia
1997
Fotograf snów
Zdjęcia
1994
Szklany dom
Zdjęcia
1988
Gdzie indziej
Zdjęcia
1988
Shadowman
Operator kamery
1987
Emisariusze
Zdjęcia
1985
Jestem żydem bo tak mi się podoba
Zdjęcia
1982
O istnieniu cudownych miejsc
Zdjęcia
1981
Tato zagraj mi bluesa
Zdjęcia
1981
On
Zdjęcia
1981
Ja
Zdjęcia
1981
Festiwal Piosenki Zakazanej
Zdjęcia
1980
Słuchać i grać
Zdjęcia
1979
Umowa o pracę
Zdjęcia
1979
Eksperyment
Operator kamery
1978
Preparation
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (5)
2007
Świadek koronny
Reżyser
1998
Kresy
Reżyser
1997
Chopin
Reżyser
1988
Gdzie indziej
Reżyser
1985
Jestem żydem bo tak mi się podoba
Reżyser
 SCENARIUSZ (2)
1998
Kresy
Scenariusz
1981
Tato zagraj mi bluesa
Scenariusz
Opis
Polski reżyser i operator filmowy. Od 2000 roku niezależny producent. Ukończył Wydział Operatorski w PWSFTviT w Łodzi.
W latach 1981-1992 przebywał we Francji. W tym czasie zrealizował kilkadziesiąt filmów dokumentalnych i promocyjnych. W 1992 powrócił do kraju. Jest autorem wielu filmów dokumentalnych, promocyjnych, reklamowych i teledysków. W latach 1996-97 był odpowiedzialny za programy niekodowane w Canal+ Polska. W latach 1998-2000 pełnił funkcję producenta nadzorującego dla WizjaTv. Reżyser seriali "M jak miłość", "Na wspólnej" i "Świadek koronny".
kj
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll