PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Mieczysław Gajda

Mieczysław Gajda
URODZONY: 13 czerwiec 1931, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (13)
2015
Noc Walpurgi
2012
Mit o "Szarym"
2012
Mit o "Szarym"
2012
Mit o "Szarym"
2007
Bardzo krótki strajk.14 - 15 grudnia 1981 roku
2001
Tryumf Pana Kleksa
Trąbatron, Minister Dworu (głos)
1994
20 lat później
1986
Porwanie w Tiutiurlistanie
Węgiełek (głos)
1969
Dzień oczyszczenia
1967
Słońce wschodzi raz na dzień
Wala
1959
Wspólny pokój
Lucjan Salis
1959
Awantura o Basię
aktor Szot
1957
Spotkania
Jacek (nowela II)
 INNE (1)
1969
Portret Henryka Sienkiewicza
Lektor
Opis
Absolwent PWST w Warszawie. Aktor teatrów: Ludowego w Warszawie (1955-1958), Polskiego w Warszawie (1958-1972). Dubbingował takie postacie filmów animowanych jak Kaczor Duffy, smerf Ważniak czy Milo z "Rudolfa czerwononosego Renifera".
MB
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll