PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Grzegorz Dubowski

Grzegorz Dubowski
URODZONY: 09 maj 1934, Nowy Dwór Mazowiecki
ZMARŁ: 01 październik 1996 w wieku 62 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (38)
1995
Pejzaże Władysława Hasiora
Reżyser
1993
Augusta Zamoyskiego odkrywanie sztuki
Reżyser
1993
"Święta miłości kochanej ojczyzny" w rocznicę Konstytucji 3 maja
Reżyser
1993
"Święta miłości kochanej ojczyzny" W rocznicę Konstytucji 3 Maja
Reżyser
1992
Dążenie do jasnego punktu...
Reżyser
1991
Bronisława Linkego opisanie świata
Reżyser
1991
"Wydobyłem rzeźbę z lasu..."
Reżyser
1990
Stanisław Ignacy Witkiewicz (1885 - 1939). Dzieło malarskie
Reżyser
1988
Litymbrjon
Reżyser
1988
Królewski dar
Reżyser
1988
Bruksela, Bruksela
Reżyser
1987
Mistrz życia
Reżyser
1987
W lustrze
Reżyser
1986
W kręgu Stanisława Szukalskiego
Reżyser
1986
Oratorium wigilijne
Reżyser
1986
Formiści polscy
Reżyser
1985
Tumor Witkacego
Reżyser
1984
Cygańskie pieśni Papuszy
Reżyser
1983
Muzyka pod nogę
Reżyser
1982
Mikroelementy doktora Podbielskiego
Reżyser
1982
…Dymny…Dymny…
Współpraca
1981
PAAVO HAVIKO
Reżyser
1979
Testament Marii Skłodowskiej-Curie
Reżyser
1978
Z tej cudnej krainy
Reżyser
1978
Fuga śmierci
Reżyser
1975
Poezja i realizm w polskiej grafice współczesnej
Reżyser
1975
Portret Gustawa Zemły
Reżyser
1973
Wieczory nowosoądeckie
Reżyser
1973
Jesień w Austrii
Reżyser
1973
A tu jest Warszawa
Reżyser
1973
Wernisaż wśród jabłoni
Reżyser
1973
Jagum jechał do Kalisza
Reżyser
1973
Plastyka
Reżyser
1971
Wojsko śpiewa
Reżyser
1971
Na jubileusz piw
Reżyser
1971
W kadzidlańskim boru
Reżyser
1969
Portret Henryka Sienkiewicza
Reżyser
1968
Władysław Hasior
Reżyser
 SCENARIUSZ (31)
1995
Pejzaże Władysława Hasiora
Scenariusz
1993
Augusta Zamoyskiego odkrywanie sztuki
Scenariusz
1993
"Święta miłości kochanej ojczyzny" w rocznicę Konstytucji 3 maja
Scenariusz
1992
Dążenie do jasnego punktu...
Scenariusz
1991
"Wydobyłem rzeźbę z lasu..."
Scenariusz
1991
Bronisława Linkego opisanie świata
Scenariusz
1990
Stanisław Ignacy Witkiewicz (1885 - 1939). Dzieło malarskie
Scenariusz
1988
Bruksela, Bruksela
Scenariusz
1988
Litymbrjon
Scenariusz
1988
Królewski dar
Scenariusz
1987
W lustrze
Scenariusz
1987
Mistrz życia
Scenariusz
1986
W kręgu Stanisława Szukalskiego
Scenariusz
1986
Oratorium wigilijne
Scenariusz
1986
Formiści polscy
Scenariusz
1985
Tumor Witkacego
Scenariusz
1984
Cygańskie pieśni Papuszy
Scenariusz
1983
Muzyka pod nogę
Scenariusz
1982
Mikroelementy doktora Podbielskiego
Scenariusz
1981
PAAVO HAVIKO
Scenariusz
1979
Testament Marii Skłodowskiej-Curie
Scenariusz
1978
Z tej cudnej krainy
Scenariusz
1978
Fuga śmierci
Scenariusz
1973
Wieczory nowosoądeckie
Scenariusz
1973
Jagum jechał do Kalisza
Scenariusz
1973
Plastyka
Scenariusz
1973
A tu jest Warszawa
Scenariusz
1973
Jesień w Austrii
Scenariusz
1971
Na jubileusz piw
Scenariusz
1971
W kadzidlańskim boru
Scenariusz
1971
Wojsko śpiewa
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll